Connect with us

Γλυκα

Ανεπανάληπτη Τούρτα χωρίς μίξερ με παντεσπάνι και μους

ΥΛΙΚΑ Για το παντεσπάνι 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 180 γρ. βούτυρο 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 3 αυγά 1 κ.σ αμαρέτο 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας 1 πρέζα αλάτι 50 γρ. κακάο 200 ml ξινόγαλο Για τη μους 400 γρ. τυρί κρέμα 250 γρ. κουβερτούρα 2 κ.σ μέλι Για τη γκανάζ 125 γρ. κουβερτούρα […]

Published

on

839491 78cd91e0ab2d4bd1a41136d56df16cbd mv2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από foodouki

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
180 γρ. βούτυρο
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.σ αμαρέτο
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. κακάο
200 ml ξινόγαλο

Για τη μους
400 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ μέλι

Για τη γκανάζ
125 γρ. κουβερτούρα
125 ml κρέμα γάλακτος

ΠΟΣΟΤΗΤΑ
10-12 κομμάτια
(σε ταψί με διάμετρο 24 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
​Για το παντεσπάνι

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, αλάτι), προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά ξεκινώντας με το χτύπημα των αβγών με σύρμα. Προσθέτουμε το ξινόγαλο, το χλιαρό λιωμένο βούτυρο, το αμαρέτο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μπολ με τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην περιέχει καθόλου σβώλους.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 24 εκατοστών όπου έχουμε στρώσει στη βάση του βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί για έξτρα προστασία.

Χτυπάμε το ταψί σε μια επιφάνεια αντοχής από ύψος 10 εκατοστών περίπου για 2-3 φορές ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα και να φουσκώσει ομοιόμορφα χωρίς το “βουναλάκι” που δημιουργείται συνήθως στο κέντρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει για 1 ώρα περίπου.
Όταν κρυώσει το κόβουμε σε δύο ίσα μέρη.

Για τη μους
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα (σε μπεν μαρί) και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και αφράτη μους.

Για την γκανάζ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να αχνίζει την αδειάζουμε σε ένα μπολ με ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου να λιώσει η σοκολάτα και έπειτα ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει τελείως λεία και γυαλιστερή.

Σε αυτή τη φάση η γκανάζ είναι ρευστή, για αυτό τον λόγο την αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για 1 ώρα πριν την χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη της τούρτας.

Για την συναρμολόγηση
Σε μια τουρτιέρα ή πιατέλα απλώνουμε στο κέντρο λίγη από τη μους και τοποθετούμε το κάτω μέρος από το παντεσπάνι. Αυτό το κάνουμε για να μη μετακινηθεί το παντεσπάνι στη συνέχεια του στησίματος της τούρτας.

Πάνω από το παντεσπάνι απλώνουμε με ένα κουτάλι τη μισή μους και καλύπτουμε με το πάνω μέρος του παντεσπανιού.

Απλώνουμε την υπόλοιπη μους και τέλος , διακοσμούμε με την σταθερή πλέον γκανάζ.

Με ένα μικρό κουτάλι παίρνουμε λίγη γκανάζ, την ρίχνουμε περιμετρικά της τούρτας και στα πλαϊνά μέχρι τα μισά του ύψους της.

Με τη ράχη του κουταλιού την απλώνουμε προς το κέντρο σα να δημιουργούμε πολλά μικρά πέταλα λουλουδιών. Τοποθετούμε στο κέντρο ένα κερασάκι.

Υπέροχη, σοκολατένια τούρτα χωρίς μίξερ με το νοστιμότερο παντεσπάνι που έχετε δοκιμάσει και την πιο ανάλαφρη μους! Ιδανική για τα γενέθλια των αγαπημένων μας!

TIPS
Το συγκεκριμένο παντεσπάνι δεν χρειάζεται σιρόπιασμα, είναι αφράτο και όσο ζουμερό χρειάζεται και μπορεί να καταναλωθεί και ως σκέτο κέικ.

Για εξοικονόμηση χρόνου μπορείτε να ξεκινήσετε την γκανάζ μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από τον φούρνο για να κρυώσει. Έτσι, θα είστε ταυτόχρονα έτοιμοι για τη συναρμολόγηση και τη διακόσμηση της τούρτας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τούρτα διατηρείται εκτός ψυγείου για 1-2 μέρες. Αν την βάλετε στο ψυγείο, το παντεσπάνι της θα σκληρύνει και θα πρέπει να την αφήσετε αρκετή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να επανέλθει η σύσταση του.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodouki

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές9 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές11 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές13 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές15 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές17 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές18 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές5 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version