Συνταγές
Πολύ ωραίο, ότι καλύτερο το σπιτικό ψωμάκι για τοστ και βούτες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινα Ταρωνη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι ξερή μαγιά
120 γ ρ.χλιαρο νερό
180 γ.ρ.αλευρι γ ο.χ.
μια τσιμπια ζάχαρη
Το αφήνουμε 15 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη 600 γ ρ.χλιαρο νερό διαλύουμε το προζύμι πού φτιάξαμε
Προσθέτουμε 900 γ ρ.αλευρι μισό γ.ο.χ.και κίτρινο
Χωρίς ζύμωμα τα ανακατεύουμε να γίνει μια ζύμη κάθε μισή ώρα τραβάμε και διπλώνουμε την ζύμη 2 φορές
Όταν ανέβει την απλώνουμε σε αλευρωμενο πάγκο την χωρίζουμε σε 2 μέρη διπλώνουμε στα τρία και μετά ρολό
Όταν ανέβει ψήνουμε
Σε αντιστάσεις η και αέρα 180 β περίπου 1 ώρα
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινα Ταρωνη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Αλμυρά ψωμάκια
Υλικά
¾ φλυτζάνι γάλα
1 ½ κουταλάκι μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1κουταλάκι σκορδόσκονη
Μαϊντανό ψιλοκοομμέμο
1 κουταλάκι ρίγανη
½ φλυτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
3 κουταλιές βούτυρο λυωμένο
αλεύρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° .
2. Ενώστε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μία μαλακή ζύμη.
3. Ζυμώνουμε απαλά 3 ή 4 φορές σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
4. Φτάχνουμε με τη ζύμη ένα παραλληλόγραμμο και κόβουμε 12 ραβδιά.
5. Βάλτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο ταψί και γυρίστε τα μπαστούνια για να τα καλύψετε με το βούτυρο.
6. Ψήστε για 14 έως 18 λεπτά στους 180 βαθμούς.
7. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο εάν θέλετε τα αλείφετε με ένα μείγμα λιωμένου βουτύρου- σκορδόσκονης.