Συνταγές
Αλμυρά κεκάκια για όλες τις ώρες! Πολύ αφρατα και λαχταριστά
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 12 κεκακια
150 μλ ηλιέλαιο
200 γρ φαρίνα κόκκινη
100 γρ γάλα
150 γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
4 φετες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
100 γρ σκληρό τυρί
100 γρ γκουντα τριμμένη
100 γρ φέτα τριμμένη
1.κ.γ αλάτι
1.κ γ πάπρικα
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
5 ψιλοκομμένα ντοματινια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με το λάδι να αφρατέψουν προσθέτω το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα μετά το γάλα και τέλος την φαρίνα την πάπρικα και το αλάτι .
Σταματώ το χτύπημα προσθέτω τα τυριά την γαλοπούλα τις πιπεριές τα ντοματινια και ανακατέυω καλά.
Βάζω σε λαδωμενο ταψάκι με θήκες και ψήνω στους 170 βαθμούς 25-30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις τα κεκάκια που είναι και νηστίσιμα και γίνονται φανταστικά – με λευκό γλάσο άχνης
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρια Ν.Κιτσου– “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικά :
Για το κέικ
335 γρ. χυμό πορτοκαλιού
340 γρ. νερό
175 γρ. ηλιέλαιο + λίγο επιπλέον για άλειμμα πυρέξ
1 κ.σ. ξίδι λευκό
485 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. κακάο
440 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
Για το γλάσο επικάλυψης
1 κούπα άχνη ζάχαρη
λίγες σταγόνες νερό, το οποίο προσθέτουμε λίγο-λίγο, ανακατεύοντας
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μοιράζουμε το μείγμα σε θηκάκια σιλικόνης και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, στους 180°C.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρια Ν.Κιτσου– “Μπαχάρι και κανέλα.”.