Συνταγές
Ακολουθεί συνταγή δροσερή – δεν παχαίνει.. ομορφαίνει – ΦΑΤΕ ΑΦΟΒΑ!
Η Συνταγή είναι από κ. Kristy Ali-Blu– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο μπισκότα Digestive
125γρ. βούτυρο Lurpak
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 5% λιπαρά
4 φακελάκια ζελέ χωρίς ζάχαρη, ότι γεύση θέλετε (εγώ έβαλα φράουλα και raspberry)
ψιλοκομμένα φρούτα της αρεσκείας σας (εγώ προτίμησα νεκταρίνια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα μπισκότα μας στο μίξερ να γίνουν θρύμματα και τα μεταφέρουμε στο τσέρκι μας (περίπου 22-24cm). Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και με τα χέρια μας πλάθουμε να πάει παντού (προσοχή τσουρουφλάει!!), ακριβώς όπως κάνουμε και στο κλασσικό cheesecake. Βάζουμε το τσέρκι για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένο με μια μεμβράνη.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ φτιάχνουμε τα δύο φακελάκια ζελέ (εν προκειμένης φράουλα) ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας και προσθέτουμε στο ζελέ το γιαούρτι. Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί, τυλιγμένο με μεμβράνη, για παραπάνω από μισή ώρα. Αναμένουμε!
Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, παίρνουμε το ζελέ με το γιαούρτι και το προσθέτουμε στη βάση του μπισκότου.
Στρώνουμε καλά με μία σπάτουλα. Σε ένα άλλο μπολ φτιάχνουμε τα άλλα δύο φακελάκια του ζελέ (εγώ έβαλα raspberries) και τα προσθέτουμε κι αυτά πάνω από το μείγμα ζελέ-γιαουρτιού, χρησιμοποιόντας ένα κουτάλι ώστε να μη κάνει τρύπα το γιαούρτι.
Για όσους δεν γνωρίζουν, παίρνεις ένα κουτάλι της σούπας το γυρίζεις ανάποδα και ρίχνεις από πάνω το ζελέ σιγά σιγά, έτσι αποφεύγεις να δημιουργηθεί τρύπα από το υγρό ζελέ στην κάτω στρώση.
Τέλος, στολίζουμε το γλυκό μας με φρούτα της αρεσκείας μας, αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει, ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Kristy Ali-Blu– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.