Συνταγές
Αγαπημένο σπιτικό γαλακτομπούρεκο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο κρούστας
150γρ βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι
700γρ. ζάχαρη (3,1/2 ποτ.νερου)
550γρ. νερο (2,3/4 ποτ.)
1 κσ. χυμο λεμονιού
φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
1 κσ μέλι
3-4 γαρύφαλλα
Να βράσει 6-7 λεπτά, σβήνουμε την φωτιά και βάζουμε το μέλι
Κρέμα
1 L γάλα
1 βανίλια
1/2 κγ.μαστίχα
200γρ.ζαχαρη (1 ποτ )
3 αυγά (χτυπημένα)
100γρ. σιμιγδάλι (3/4 ποτ.)
ξύσμα λεμονιού
50γρ. βούτυρο(2 κσ.καλα γεμάτες)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα αυγά χτυπημένα ελαφριά, εκτός από το σιμιγδάλι και το βούτυρο. Το σιμιγδάλι το βάζουμε λίγο πριν πάρει βράση και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε την κρέμα σε λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη, να γίνει χλιαρή.
Με κάθε ένα φύλλο μπορούμε να κάνουμε 2 μοιράζοντας το φύλλο στην μέση ή στα 3 και κάνουμε πιο μικρά.
(Το μοίρασα στην μέση)Το βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε,βάζουμε 1,1/2κσ.κρεμα και τυλιγουμε( όπως κάνουμε τα κουπέπια).Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα περνάμε με το βούτυρο .
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 55 λεπτά. Να πάρει χρυσάφι χρώμα Κρύο το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει.Σερβίρουμε αν θέλουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Καλή σου επιτυχία! Είναι το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο που έχεις φτιάξει!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”