Συνταγές
Αγαπημένο σάμαλι μυρωδάτο, μαστιχωτό και πολύ εύκολο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασία Θεοχαροπούλου-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”
Εκτός από την εκτέλεσή του το σάμαλι θέλει ιδιαίτερη προσοχή και στο κόψιμο που έτσι όμορφο, δείχνει φανταστικό!
Υλικά:
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
2 κεσεδάκια γιαούρτι όχι με χαμηλά λιπαρά {για νηστίσιμο βάζουμε 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι}
1 κουταλάκι μπέικιν
μισό κουταλάκι σόδα
1/2 κουτάλι του γλυκού μαστίχα Χίου λιωμένη στο γουδί με λίγη ζάχαρη για να μην κολλάει(μην βάλετε πολύ γιατί θα ξινίσει)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
ασπρισμένα αμύγδαλα
Σιρόπι
2,5 κούπες νερό
3 ,5 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν.
2. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί (αν δεν έχετε, λαδώνετε ελαφρά ένα, αλλά να μην είναι μικρό γιατί θέλουμε να μας βγει λεπτό)
3. Αφήνουμε το μείγμα για μία – δυο ώρες σκεπασμένο να φουσκώσει και να απορροφήσει το σιμιγδάλι τα υγρά. Κατόπιν χαράζουμε τα κομμάτια και βάζουμε από ένα αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι. Βοηθάει να βουτάμε το μαχαίρι στο νερό για να μη κολλάει.
4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 -50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. στο δικό μου φούρνο είναι έτοιμο στα 40 λεπτά
5. Βάζουμε το σιρόπι να βράσει πρώτα τη ζάχαρη με το νερό για 5 απ όταν αρχίσει να κοχλάζει και μετά προσθέτουμε τη γλυκόζη. Βράζουμε άλλα 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε χλιαρό το γλυκό και ζεστό το σιρόπι.
6. Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι, να μελώσει και σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασία Θεοχαροπούλου-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”