Συνταγές
Αγαπημένη πορτοκαλόπιτα με την πιο πλούσια γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
250 γρ. γιαούρτι πλήρες
4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 βανίλιες
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών (ακέρωτα)
Χυμός από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1 μπεϊκιν πάουντερ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
2 ποτήρια νερού, νερό
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο από τη λεπτή μεριά του τρίφτη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπαγώνουμε το φύλλο, τουλάχιστον για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου,το απλώνουμε ένα ένα ,πάνω σε σεντόνι,να στεγνώσει και το κόβουμε με το χέρι μικρά κομματάκια.
Σε λεκάνη χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι να ενωθούν λίγο, προσθέτουμε τα αυγά (χτυπημένα),το ξύσμα των πορτοκαλιών (στη χοντρή πλευρά του τρίφτη) , το γιαούρτι, τις βανίλιες, το χυμό του πορτοκαλιού, το μπεϊκιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε με το μίξερ ελάχιστα, να μην χαθεί ο όγκος και αφήνουμε το μίξερ.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά ,ανακατεύοντας με μαρίζ, το φύλλο να μουσκέψει καλά παντού με το μείγμα.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί (26×36 ήταν το δικό μου)και προσθέτουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στο αερόθερμο για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αν δείτε ότι δεν έχει ροδίσει αρκετά, την αφήνουμε άλλα 10 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Όση ώρα περιμένουμε να κρυώσει αφού ψηθεί η πίτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε τα υλικά για 7 περίπου λεπτά.
Χαράζουμε την πίτα σε μερίδες και μετά την σιροπιάζουμε.
ΚΡΥΑ ΠΙΤΑ-ΚΑΥΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.
Σερβίρουμε όταν έχει απορροφήσει το σιρόπι, με παγωτό ή σκέτη
Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.