Συνταγές
Αγαπημένη μαρμελάδα σύκο με μπαχαρικά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία”
Υλικά
500γρ ώριμα σύκα
300γρ ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
Λίγο μπαχάρι τριμμένο
Λίγο μοσχακάρυδο τριμμένο
2 φέτες πορτοκαλιού
Λίγο κονιάκ
Χυμός 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε και αφαιρουμε τη φλούδα από τα σύκα. Τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε τις φλούδες πορτοκαλιού, τα ξυλάκια της κανέλας, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο και σκεπάζουμε με τη ζάχαρη. Βρέχουμε τη ζάχαρη με λίγο κονιάκ. Αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Βάζουμε τα σύκα να σιγοβράσουν σε βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 20-25′. Η κατσαρόλα πρέπει να είναι βαθιά, γιατί το μείγμα πιτσιλάει. Όταν η μαρμελάδα αρχίζει να πήζει, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις δέσει η μαρμελάδα, την μεταφέρουμε σε καυτό αποστειρωμένο βάζο, το γεμίζουμε μέχρι πάνω, το γυρνάμε ανάποδα και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι την άλλη μέτα. Το φυλάμε σε δροσερό μέρος
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία”