Συνταγές
Αγαπημένη μαρμελάδα βερίκοκο – Σερβίρετε σε φέτες ψωμιού
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
1 κιλό βερίκοκα.
750 γρ. ζάχαρη.
Χυμό μισού λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Αφαιρουμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα τα κόβουμε σε 4 κομμάτια και τα βάζουμε μαζί με την ζάχαρη σε κατσαρόλα.
Βράζουμε περίπου μισή ώρα ή έως δέσει η μαρμελάδα μου ανακατεύοντας συχνά, μόλις είναι έτοιμη προσθέτω το χυμό από το λεμόνι.
Δεν προσθέτουμε κανένα μυρωδικό…είναι πολύ μυρωδάτη από μόνη της. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύω.
Την νόστιμη αυτή μαρμελάδα βερίκοκο την απόλαυσα σήμερα με ζυμωτό ψωμάκι, βούτυρο από τις κατσικούλες μου και τον καρπό από τα κουκούτσια τους.
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πανακότα με μαρμελάδα φράουλας
Υλικά
1 ½ λίτρο κρέμα γάλακτος
140 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. μέλι
6 φύλλα ζελατίνας
Μαρμελάδα φράουλας [βλέπε συνταγή εδώ]
6 φράουλες για το ντεκόρ
Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό.
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε τη ζάχαρη και το μέλι στην κρέμα και περιμένουμε μερικά λεπτά να βγει το άρωμα από το μέλι.
Όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, διαλύουμε μέσα της τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας.
Ύστερα βάζουμε την κρέμα σε ποτήρια ή σε μπολάκια. Την αφήνουμε 4 ώρες στο ψυγείο για να πήξει και προτού σερβίρουμε
βάζουμε στην επιφάνεια κάθε ποτηριού μαρμελάδα φράουλας και φέτες φρέσκιας φράουλας [άν η φράουλα είναι στην εποχή της].
sintayes.gr