Υλικά

1 κούπα μαργαρίνη,

1 κούπα ζάχαρη,

2,1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ,

1 κ.γλ. έλαιο βανίλιας

500 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το έλαιο βανίλιας. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας στο μίξερ.

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Μετά από μισή ώρα παίρνουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο και ανοίγουμε φύλλο 3εκ. πάχος περίπου και κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκότα μας.

Μετράμε τον αριθμό των τεμαχίων που μας βγήκαν και στα μισά από αυτά στο κέντρο κόβουμε με μικρότερο κουπ πατ σε σχήμα που μας αρέσει, στρογγυλό ή καρδιά και αφαιρούμε το κομμάτι για να μείνει σαν παραθυράκι.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 16 με 17 λεπτά στους 180 βαθμούς πάνω κάτω. Όταν κρυώσουν καλά τοποθετούμε την μαρμελάδα στα στρογγυλά μπισκότα και ακριβώς από πάνω τοποθετούμε το στρογγυλό μπισκότο με το κενό (για να φαίνεται η μαρμελάδα μας) και πατάμε ελαφρά.

Τέλος πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας με την ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε!

Βρείτε κι άλλες συνταγές της Κατερίνας στο Ninart Creations