Συνταγές
Αγαπημένα καλτσούνια – Σταθερή αξία..
Η Συνταγή είναι από κ. Effie xx – “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
3/4 ποτήρι ηλιέλαιο
3/4 ποτήρι γάλα
1 και 1/3 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
1 πορτοκάλι χυμό
1/2 κ γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κ γλυκού μπέικιν
900 γρ αλεύρι που φουσκώνει
Βανίλια
Γέμιση
1 αυγό
650 γρ ανθότυρο
Ζάχαρη, κανέλα, γαρυφαλο, μοσχοκάρυδο
Φούρνος στους 170 β αέρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε με το σύρμα το λάδι με το γάλα και την ζάχαρη αρκετά προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι που διαλύουμε την σόδα , βάζουμε τα αυγά και χτυπαμε ακόμη αρκετά να αφρατέψει.
Μετά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να γίνει η ζύμη .
Φτιάχνουμε την γέμιση.
Κόβουμε κομμάτια και ανοίγω φύλλο ψιλό κόβουμε κύκλους, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε τις άκρες.
Τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί τα περνουμε με κρόκο αυγού και λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Όταν βγήκαν αυτήν τη φορά τους βάζουμε λίγη κανέλα.
Άλλες φορές κόβουμε φρέσκα φυλάκια λεμονιάς πολύ ψιλά και τα βάζουμε από πάνω.
Η Συνταγή είναι από κ. Effie xx – “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”.