Συνταγές
Ήρθε το πιάτο με όλα τα αρώματα από την ανατολή – μαντι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Στέλλα Βήτα– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά ζυμης
500γρμ αλεύρι 2αβγα μέτρια αλάτι νερό. Στο αλεύρι ρίχνουμε τα αβγα το αλάτι και λίγο λίγο το νερό να γίνει μια ζύμη σφιχτή Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Γέμιση
400γρμ κιμά μοσχαρίσιο η’ αναμικτο με λίγο αρνίσιο Η αναλογία μοσχάρι αρνι3 μέρη μοσχάρι 1μερος αρνί. Η κρεμμύδι στον ρεντε αλάτι πιπέρι κόκκινο πιπέρι λίγο κιμινο μαϊντανό Ζυμώνουμε τον κιμά και βάζουμε ψυγείο. Ανοίγω το ζυμαρι σε μεγάλο λεπτό φύλλο Χωρίζω με την βοήθεια του πλάστη σαν μέτρο τετραγωνάκια 1.5ποντο.
Βαζουμε από λίγη γέμιση και κλείνω σαν Αστεράκι το ζυμάρι Χρειάζεται γρήγορο κλείσιμο γιατί το ζυμάρι ξεραινεται.
ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ
σε ένα μικρό τηγανακι λύωνω φρέσκο καλό βούτυρο χωρίς να καεί Ρίχνουμε πάπρικα γλυκια και τοματοπολτο που τον τρίβω στον πάτο του τηγάνιουΣε ένα μπωλ βάζουμε γιαουρτι και σκόρδο και αφήνουμε στην ακρη Σε μια κατσαρόλα Βαζουμε ζωμό από μοσχάρι το φέρνουμε σε βρασμό με λίγο αλάτι και Ρίχνουμε τα μαντι κοσκινιζοντας το περίσσιο αλεύρι.
Όταν ανέβουν στην επιφάνεια αφήνουμε 2λεπτα και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα Από πάνω βάζουμε γιαούρτι στραγγιστό με σκόρδο και περιχυνουμε με το καυτό βούτυρο. Πασπαλιζουμε με σουμακ Σερβίρονται ζεστά Τα βάζουμε και καταψυξη
Η Συνταγή είναι από κ. Στέλλα Βήτα– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.