Συνταγές
Έτοιμο το γλυκάκι σοκολάτας για να γλυκαθούμε
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Χρυσοστομίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο πτιμπερ 1 ζαχαρούχο 1βιταμ3 κουταλιές κακάο 5 σοκοφρετες 200γρ κρέμα γάλακτος και 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα.
Στρώνουμε τα μπισκότο όπως τη φώτο ανακατεύουμε τα το ζαχαρούχο το κακάο το Βιτάμ και τις σοκοφρετες σε κομματάκια τα βάζουμε στη μέση στο μπισκότο και δίνουμε σχήμα όπως τη φώτο
το βάζουμε να παγώσει και μετά ζεστενουμε την κρέμα και ρίχνουμε τη σοκολάτα γάλακτος να λιώσει μετά τη περιχύνουμε από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Χρυσοστομίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μους σοκολάτας με ελαφριά και απαλή υφή
Ακολουθείστε την παρακάτω διαδικασία για να πετύχετε μους με ελαφρώς παχιά και κρεμώδης υφή. Το αποτέλεσμα εγγυημένο!
Υλικά
200 γρ.μαύρη σοκολάτα
400 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια , εκτός και αν χρησιμοποιήσουμε τσιπς σοκολάτας.
Λιώνουμε στη σοκολάτα σε μπαιν μαρί με 100 ml κρέμας και προσέχοντας να μην ακουμπάει ο πυθμένας του μπολ το νερό που βράζει.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Χτυπάμε τα υπόλοιπα 300 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
Προσθέτουμε τη κρύα σοκολάτα και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να αναμιχθεί το μείγμα.
Βάζουμε τη μους σε μπολ και διακοσμούμε με κακάο ή όπως άλλως θέλουμε.
Παρακολουθείστε αναλυτικά όλα τα βήματα της συνταγής ΕΔΩ.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές κάνε ΕΓΓΡΑΦΗστο κανάλι “Spice Bangla”!
Καλή επιτυχία σε όσους προσπαθήσουν να δοκιμάσουν την πιο τέλεια μους.