Συνταγές
Ατομικά τσιζκέικ σε ποτήρι και φρουτένια επικάλυψη
Η Συνταγή είναι από Nicki Kir – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκ.τυρι κρέμα
1 ζαχαρουχο
250γρ.γιαουρτι στραγγιστο
1 πακ. Oreo γεύση φράουλα
Κεράσια φρέσκα 3-4 χούφτες
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησουμε στο μίξερ
Την κρέμα τυρί, το ζαχαρουχο και το γιαούρτι.
βαζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Στο μουλτι θρυματισσα τα μπισκότα και τα ανακάτεψα με το λιωμένο βούτυρο.
Στην κατσαρόλα βαζουμε τα κεράσια ( χωρίς κουκούτσια) και τα άφησαν να πάρουν μια βραση….να βγάλουν τα υγρά τους και να δέσει το ζουμί λίγο.
Σε ποτήρια βαζουμε μια στρώση από το μείγμα μπισκότο, μια στρώση κρέμα κι από πάνω τα κεράσια – μια χαρά ταιριάζει και η μαρμελάδα!
Η Συνταγή είναι από Nicki Kir – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για θαυμάσιο κέικ σοκολάτας, αφράτο και λαχταριστό
Νόστιμη συνταγή “Sunday Lous- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
2 φλ.τσ ζάχαρη
2 φλ.τσ. αλεύρι Γ. Ο. Χ.
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
4-5 αβγά
2-3 βανίλιες
1 φλ.τσ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ.τσ γάλα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για το γλασο
1/2 φλ.τσ κρέμα γάλακτος
100 γρ κουβερτούρα
Επικάλυψη
Ο, τι επιθυμείτε, εγώ τρουφάκι χρωματιστό έβαλα.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, έπειτα ένα-ένα τα αβγά, το γάλα και τέλος το κακάο, αλεύρι, βανίλιες, αλάτι και μπεικιν παουντερ.
Ψήνω στους 170 πάνω-κάτω ή αέρα για 35-45′ (ανάλογα με τις οδηγίες του φουρνου σας)
Για το γλασο:
ζεσταίνω πολύ καλά την κρέμα γάλακτος και λιώνω τη κουβερτούρα αφού απόσυρω από τη φωτιά.
Ρίχνω από πάνω το τρουφάκι στο τέλος.
Νόστιμη συνταγή “Sunday Lous- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”