Συνταγές
Πισία με πατάτα – Μας αρέσουν πολύ με πατάτα και τα κάνουμε καταπληκτικά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Eudokia Drakouli – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΕΜΙΣΗ:
3 πατάτες βρασμένες και με πιρούνι λιωμένες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή προαιρετικά
1 κτγ. δυόσμο ξερό ή ανιθο, (εγώ βάζω δυόσμο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρω τα κρεμμύδια πολύ καλά σε λαδάκι, ρίχνω την πατάτα και όλα τα υπόλοιπα, κατεβάζω από την φωτιά και αφήνω να κρυώσει καλά.
ΖΥΜΗ
500 γρ. αλεύρι γοχ.
1 φακ. μαγιά
2 κτσ. λάδι
1 κτγ. αλάτι
1 ποτήρι και λίγο ακόμα χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνω μια αφράτη ζύμη και αφήνω να φουσκώσει.
Χωρίζω σε μπαλάκια και γεμίζω, κλείνω και τηγανίζω σε σπορέλαιο.
Η συνταγή είναι από Eudokia Drakouli – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Έτοιμα τα πισία μας.
Η συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κλ. αλεύρι γοχ.
1 φακελάκι ξερή μαγιά
3 αυγά
Μια πρέζα αλάτι
3 κτσ. σπορέλαιο
3 κτσ. ζάχαρη
600 γρ. χλιαρό νερό
Εγώ έβαλα και τυρί σε 2 ,3 και τα έκλεισα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα .
Μόλις περάσει η ώρα κόβουμε μπάλες όσο ένα μανταρίνι και ανοίγουμε με το χέρι σε φιλώ.
Τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές.
Μπορείτε να τα φάτε με τυρί και μαρμελάδα σμέουρο.
Η συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.