Συνταγές
Ένα Τυραμισού “πειραγμένο” σκέτος αφρός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιώτα Πιπερτζή -Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα Σαβαγιαρ
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη νές καφέ
500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
200 γρ τυρί κρέμα
1 ζαχαρούχο
200 κουβερτούρα
100 γρ γάλα εβαπορέ
1κουταλακι μέλι
Κακάο και σταγόνες σοκολάτας για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο και το τυρί κρέμα να γίνει σφηκτη κρέμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό και ρίχνουμε τον καφέ και ανακατεύουμε να λειώσει περνουμε ενα πυρέξ μεγάλο η ενα ταπερ μεγάλο τετράγωνο βουτάμε τα Σαβαγιαρ στον καφέ και τα στρώνουμε στο ταπερ
Ρίχνουμε από πάνω την μισή κρέμα στρώνουμε άλλη μια σειρά Σαβαγιαρ αφού τσ βουτάμε στον καφέ και μετά την υπόλοιπη κρέμα σκεπάζουμε το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο να σφηξει λίγο
Μετά λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρόλακι την κουβερτούρα σε κομματάκια με το εβαπορέ και ρίχνουμε το μέλι στο τέλος και ανακατεύουμε αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την απλώνουμε πάνω στο γλυκό πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο πάνω στην σοκολάτα και στολίζουμε με σταγόνες σοκολάτας προαιρετικά.
Έγινε αφρός ελαφρύ και όχι πολύ γλυκό όπως μας αρέσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιώτα Πιπερτζή -Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”