Συνταγές
Ένα τέλειο γλυκάκι χωρίς ζάχαρη με ωραία υλικά.. σκέτη γλύκα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
200 γρ.χουρμαδες χωρις κουκουτσι
200 γρ.αποξηραμενα βερικοκα.
2κ.σ.νερο
50 γρ.ηλιοσπορους
50 γρ.κολοκυθοσπορους
50 γρ.σουσαμι
50 γρ.φυστικια αιγηνης (ψυχα)
50 γρ καρυδια
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε πρωτα τους χουρμαδες +1κ.σ.νερο στο μπλεντερ μετα τα βερικοκα +1 κ.σ.νερο.Βαζουμε τα μειγματα σε ενα μπολ.Σε ενα τηγανι ψηνουμε για λιγο τους σπορους και το σουσαμι μας.Ψηλοκοβουμε τους ξηρους καρπους με το μαχαιρι.
Τα ριχνουμε ολα μαζι στο μπολ με τα φρουτα μαζι και το ξυσμα..Τα ανακατευουμε ολα μαζι να ενωθουν.Παιρνουμε ενα φυλλο μεβρανης ριχνουμε το μειγμα και το δεινουμε το σχημα σαλαμι.Ανοιγουμε πασπαλιζουμε με σουσαμι την επιφανεια.
Κλεινουμε ρολλαρουμε και το βαζουμε στο ψυγειο για 2 με 3 ωρες.Βγαζουμε και κοβουμε σε μικρες μπουκιες
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για την πιο εύκολη, δροσερή και νόστιμη κρέμα χωρίς ζάχαρη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
500 γρ. Φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
500 γρ. Γάλα με 1,5% λιπαρά
6 κ.σ στεβια
6 κ.σ κορν φλαουρ η νισεστε
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού σε ξεχωριστά σκεύη πάνω στο μάτι. Προσθέτουμε από 3 κ.σ κορν φλαουρ και από 3 κ.σ στεβια σε κάθε κατσαρόλα. Στο γάλα προσθέτουμε και τη βανίλια.
Ανοίγουμε το μάτι και κάνουμε ταυτόχρονα σε μέτρια φωτιά τις κρέμες, μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
Παίρνουμε μια φόρμα με τρύπα στη μέση (όχι μεγάλη μέτρια) ρίχνουμε με κουτάλι πρώτα λίγη από την άσπρη κρέμα.
Κατόπιν από την κρέμα πορτοκαλιού. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέμες. Τελειώνουμε με άσπρη κρέμα.
Κλείνουμε με διαφάνεια την φόρμα και αφήνουμε 20′ λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Ξεφορμαρουμε και διατηρούμε στο ψυγείο κλειστό με διαφάνεια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”