Συνταγές
Ένα πανεύκολο, νόστιμο και με λίγα υλικά σάμαλι
Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργια Ζουγανελη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
500gr σιμιγδάλι χοντρό,
1 κιλό ζάχαρη,
3 γιαούρτια αγελαδιτσα,
1κουτ. γλ. φουσκωτό σόδα,
1 κουτ. γλ. κοφτό μαστίχα τριμμένη
2 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 αντιστάσεις. Σε μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι,:τα γιαούρτια, τη σόδα, βανιλιες, μαστίχα και από την ζάχαρη 200 gr .
Ανακατεύουμε καλά βάζουμε σε βουτυρωμενο ταψί 35/25 και ψήνουμε για 40′.Σε κατσαρόλα βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη 1 ξύλο κανέλας και 1 φέτα λεμόνι να βράσουν 2′ μόνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις το γλυκό είναι έτοιμο κόβουμε σε κομμάτια και αμέσως ρίχνουμε το σιρόπι λίγο λίγο με κουτάλα και αφήνουμε να κρυώσει καλά και να πιει όλο το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργια Ζουγανελη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.