Συνταγές
Ένα μαγικό κέικ με μπανάνες και σταφίδες – σκέτη απόλαυση και με το γλάσσο σοκολάτας όνειρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
250 gr μπανάνες πολύ ώριμες (3 μέτριες ήταν)
125 ml ( ½ κούπα) ελαιόλαδο
225 gr (1 κούπα) καστανή ζάχαρη
125 ml ( ½ κούπα) χυμό πορτοκαλιού (ή γάλα, αν δεν νηστεύουμε)
260 gr (1 και ¾ κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 gr (2 κουταλάκια του γλυκού) μπέικιν
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρύφαλλο
Προαιρετικά, 100 gr σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο multi ή στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τις σταφίδες. Πατάμε 2-3 φορές το κουμπί, ως ότου ανακατευτούν καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν και αδειάζουμε σε φόρμα μικρού μεγέθους ( η δική μου είναι η κλασική μακρόστενη σιλικόνης με διαστάσεις 24Χ11 )
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, στη μεσαία σχάρα. Ακολουθούμε τις γενικές οδηγίες για ψήσιμο κέικ. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο με ένα μαχαίρι. Αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη αφού κρυώσει λίγο.
ΓΛΑΣΟ
250 ml νερό
30 γρ. κακάο
40 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. καλαμποκέλαιο
Τα Βράζουμε σένα κατσαρόλι μέχρι να δέσει. Όχι να σφίξει πολύ…Και το απλώνουμε στο κέικ μου…από πάνω βάζουμε λίγες σταφίδες…δε το κόβουμε αμέσως….Μετά από 3 ώρες το κόβουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”