Connect with us

Συνταγές

Ένα εύκολο φαγητό με γεμιστές πιπεριές με αρμπαρόριζα – κιμά

Published

on

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ 3 64aebec2b52aa scaled

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

Υλικά Συνταγής
12 πιπεριές πράσινες και πολύχρωμες – βάλαμε 6 πράσινες και 6πολύχρωμες
2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 μικρές ντομάτες – προαιρετικά ήταν περίσσευμα
14 κουτ. σ. ρύζι νυχάκι ξεπλυμένο πολύ καλά και στραγγισμένο
200 ml ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα κύκνος – 400 γραμ.
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα στο μούλτι
1/2ματσάκι ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
4 – 5κλωναράκια ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
2 κουτ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα αρμπαρόριζας
1 λεμόνι το ξύσμα του – ιδανικά λαιμ
1 σφηνάκι λευκό κρασάκι γλυκό κατά προτίμηση
Ανθό αλατιού η αλάτι
Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Πάπρικά κόκκινη γλυκιά
1 κουτ. σ. πελτέ ντομάτας
Νερό – αν χρειαστεί
Αλουμινόχαρτο
Αντικολλητικό ταψί

Εκτέλεση
Προ – θερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο κελσίου στις αντιστάσεις.
Κόβουμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές, και τα κοτσάνια τους αν είναι μακριά.

Αδειάζουμε την ψίχα τους, και την ξεσποριάζουμε,
Το ίδιο κάνουμε και για τις δυο ντομάτες.

Ξεπλένουμε τις πιπεριές, και τις βάζουμε στο ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω.
Το ίδιο κάνουμε και στις δυο ντομάτες χωρίς να τις ξεπλύνουμε.

Στον πάτο του ταψιού, αραδιάζουμε σφηνοειδώς τις πατάτες μας, ώστε να στηρίζουν τις πιπεριές.
Αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι, και πασπαλίζουμε με πάπρικα, τις πιπεριές και τις ντομάτες εσωτερικά, και τις πατάτες.

Στραγγίζουμε σε σιλό, την κονσέρβα της ψιλοκομμένης ντομάτας, κρατάμε το καθαρό ζουμί τους, χώρια σε ένα μπολ, και την ψίχα τους, μαζί και την ψίχα από τις 2 ντομάτες και την ψίχα από τις πιπεριές, την αλέθουμε στο μούλτι.

Φτιάχνουμε την γέμιση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 7/9.
Μόλις μαλακώσουν, αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι (1 στροφή για κάθε πιπεριά), πασπαλίζουμε με πάπρικα και ανακατεύουμε τον πελτέ μέσα στα κρεμμύδια.

Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να βραχεί πολύ καλά με το ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το κρασάκι.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε τελευταίο τον πολτό, από τίς ντομάτες και τις πιπεριές.
Αφήνουμε να πάρει μια δύο βράσεις, αποσύρουμε από την φωτιά, και ανακατεύουμε μέσα στην γέμιση, τα φύλλα μαϊντανού – δυόσμου – αρμπαρόριζας, και το ξύσμα λεμονιού.
Γεμίζουμε τις πιπεριές και καλύπτουμε με τα καπάκια τους.

Το ίδιο κάνουμε και στις 2 ντομάτες.
Αδειάζουμε στον πάτο του ταψιού, τον καθαρό ντοματοχυμό που έχουμε κρατήσει.
–Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό, ώστε να καλύπτει η σάλτσα κατά 2 δάχτυλα τον πάτο του ταψιού.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αποφεύγοντας τα γεμιστά.
Κουνάμε το ταψί, για να ανακατέψουμε.

Σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο, κλείνοντας ερμητικά τα χείλια του ταψιού, γύρω – γύρω, και ψήνουμε στην χαμηλή σχάρα, με σκεπασμένο το ταψί, για 1ωρα και 1/4.
Μετα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ( το ταψί θα είναι γεμάτο υγρά, έτσι πρέπει να είναι), και ψήνουμε άλλη 1 ωρα και 1/4με ξέσκεπο ταψί, (πάντα στην χαμηλή σχάρα), η μέχρι να δέσει η σάλτσα, και να μείνει το φαγητό με το χαρακτηριστικό κόκκινο λάδι του.

Ξεφουρνίζοντας αλείφουμε τα γεμιστά με βοήθεια πινέλου με το λάδι τους να γυαλίσουν.
ΣΗΜΕΊΩΣΗ:
Αν δεν έχω τις δύο ντομάτες περίσσεμα ( που συνήθως δεν έχω) βάζω δυο πιπεριές ακόμη και προσθέτω στην γέμιση 1/4της κούπας νερό, και 1/4της κούπας νερό, επιπλέον στον πάτο του ταψιού, ισορροπώντας έτσι την ψίχα από τις ντομάτες που λείπει.

Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 λεπτά ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές4 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές4 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές18 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές20 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές22 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Exit mobile version