Συνταγές
Ένα αριστούργημα η τούρτα καρδιά με μπισκότο και ζελέ – σαν κόσμημα
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φακελάκια Ανθος Αραβόσιτου Στιγμής
(γάλα όσα αναγράφετε στήν συσκευασία)
200γρ πουρέ φράουλα με δύο φύλα ζελατίνη και 4 φύλα για το πάνω μέρος (τα αφήνουμε σε ένα σκεύος με κρύο νερό για 5 λεπτά , μετά τα στρίβουμε και το βάζουμε 500 ml ζεστό σιρόπι με 2-3 κ.σ χυμό λεμόνι.
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ τριμμένο με 100 γρ λιωμένο βούτυρο.
1 κουτί ζελέ το οικογενειακό μέγεθος που έχει 2 φακελάκια. Φράουλα,η κεράσι,η ότι σας αρέσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφοντια επάνω στην συσκευασία..
Απλώνουμε το μπισκότο με το βούτυρο σε μία φόρμα καρδιά αποσπώμενη , το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει. Από πάνω βάζουμε την μαρμελάδα και πάλι λίγα λεπτά στο ψυγείο. Ρίχνουμε με προσοχή το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει καλά.
Βγάζουμε από το ψυγείο, τοποθετούμε τα διακοσμητικά, από πάνω ελάχιστον σιρόπι ζελατίνη χωρίς χρώμα, λίγα λεπτά στο ψυγείο και μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι.
Το αφήνουμε να σφίξει στο ψυγείο, μετά με το βοήθεια του πιστολάκι μαλλιού, ζεσταίνουμε γύρω γύρω στο πάνω μέρος που έχει ζελέ και ξεφορμαρουμε.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.