Συνταγές
Ένας διαφορετικός Χαλβάς καρύδα με λεμόνι για τη νηστεία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έχεις δοκιμάσει χαλβά με γεύση καρύδα; Έλα να φτιάξουμε μαζί έναν υπέροχο χαλβά που θα αγαπήσεις πραγματικά επειδή έχει τέλεια γεύση και φτιάχνεται στο άψε σβήσε!
Υλικά
Για το σιρόπι
1250 ml νερό
500 γρ ζάχαρη
Για το χαλβά
300ml σπορέλαιο
400 γρ σιμιγδάλι χονδρό
75 γρ τρίμμα καρύδα
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι για τον χαλβά μας. Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη.
Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα καβουρδίσουμε καλά το σιμιγδάλι στο καυτό λάδι.
Όταν ροδίσει ρίχνουμε σιγά σιγά και με προσοχή το ζεστό σιρόπι. Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει.
Έπειτα, αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το τοποθετούμε σε φόρμα της επιλογής μας.
Κατόπιν, βάζουμε τον χαλβά στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Τέλος, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με τριμμένη καρύδα.
Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος! Καλή απόλαυση!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!