Συνταγές
Έμεινε τσουρέκι; Φτιάξε το πιο νόστιμο εκμέκ
Η Συνταγή είναι του κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το τσουρέκι αφαιρούμε την επάνω πλευρά σαν φλούδα Κόβουμε σε κομμάτια 1,5 – 2 εκατοστά πάχος και φρυγανίζουμε για 60-70 λεπτά στους 130-140 βαθμούς και αφήνουμε να κρυώσει καλά
Σιρόπι
700 νερό
700 ζάχαρη ,
5-6 σταγόνες λεμονιού και ένα ξυλαράκι κανέλας ..
βράζουμε για 3 λεπτά και αφήνουμε 30-40 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία .. ρίχνουμε κανέλα στο φρυγανισμένο τσουρέκι και καλύπτουμε με σιρόπι .. αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να κρυώσει και να τραβήξει ..
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
750 γρ γάλα , 70 γρ ζάχαρη , 2 αυγά , 1 βανίλια , ξύσμα από 1 λεμονί ,40 γρ αλεύρι ….
βράζουμε τα 500 γρ γάλα με την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού .. σε ένα μπολ βάζουμε αυγά , 250 γρ γάλα , βανίλια ,αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ,, μόλις βράσει το μείγμα στην κατσαρόλα προσθέτω το δεύτερο μείγμα και ανακατεύω να δέσει καλά .. στραγγίζω καλά το σιρόπι αν περισσεύει από το σοροπιασμένο μου τσουρέκι και στρώνω την κρέμα … κρυώνει λίγο και μετά ψυγείο..
σαντιγί
300-400 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και 50-60 γρ ζάχαρη με 1 βανίλια στο μίξερ να δέσει καλά ,, γαρνίρουμε το εκμέκ μας .. τρίβουμε κουβερτούρα η αμύγδαλο φιλέ ψημένο η αιγίνης από πάνω κερασάκια και τέτοια και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
Η Συνταγή είναι του κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.