Συνταγές
Θεϊκή και πολύ νόστιμη τυρόπιτα πατσαβουρόπιτα – εξαιρετικά εύκολη εκτέλεση
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακ. φύλλο κρούστας
500 γρ. φέτα μαζί με
200 γρ. ανθότυρο σπασμένα με το πιρούνι
1 γιαούρτι στραγγιστό 200γρ
3 αυγά
3 ποτ. γάλα
Λάδι, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι το ένα φύλλο από επάνω, βάζουμε λίγο από το μείγμα των τυριών, βάζουμε σουρωμένο το επόμενο φύλλο, τυριά, φύλλα, τυριά, μέχρι να βάλουμε τα τελευταία 3 φύλλα επάνω.
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά με το γιαούρτι, το γάλα, αλάτι, πιπέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα από επάνω, αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξει.
Ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Η πιο εύκολη πατσαβουρόπιτα !
Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας
350 γρ. φέτα
Μισό βιτάμ, (125 γρ.)
1 κουτί αναψυκτικού σόδα, (330 ml.)
3 αυγά
Οδηγίες Εκτέλεσης
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μετρίου μεγέθους
- Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και ρίχνουμε πάνω του λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι
- Σουρώνουμε το φύλλο με τα χέρια και το τοποθετούμε σουρωμένο στην άκρη του ταψιού
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδιακασία για όλα τα φύλλα,μέχρι να γεμίσει το ταψί
- Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βιτάμ και τη σόδα
- Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό την επιφάνεια της πίτας μας
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180-200), στη χαμηλή σκάλα του φούρνου για περίπου 45 λεπτά.
Καλή όρεξη !