Συνταγές
ΤΕΛΕΙΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΙΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλησιάζουμε στη μέρα που τα περισσότερα ελληνικά σπίτια, φτιάχνουν μπακαλιάρο σκορδαλιά
Το έθιμο θέλει του Ευαγγελισμου να φτιάχνουμε αυτό το φαγάκι και οι συνταγές δίνουν και παίρνουν
Μια νόστιμη συνταγή για μπακαλιάρο με τραγανή κρουστα είναι αυτή με το κουρκούτι Μπύρας
Θα χρειαστούμε
Ένα φύλλο μπακαλιάρο ξαλμυρισμενο και Κομενο σε κοματια
1 ποτήρι αλεύρι γοχ
1 ποτήρι μπυρα
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με το αλεύρι και τη μπυρα φτιάχνουμε ένα χυλό, που μέσα βουτάμε το μπακαλιάρο και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
Τον βγάζουμε από το τηγάνι, και τοποθετούμε σε χαρτι κουζίνας να στραγγίξει από το λάδι
Συνοδεύουμε με παντζάρια και σκορδαλιά
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλο χοιρινη τηγανια
3 πιπεριες 1 κοκκινη,1 πρασινη,1 πορτοκαλι
1 κρεμμυδι ψιλ/νο
1 ποτηρι κοκκινο κρασι
2 κ.σ.μουσταρδα
λαδι,ριγανη,αλατι,πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενουμε την τηγανια και την βαζουμε να βρασει για 45 λεπτα με μια κουταλια λαδι σε νερο τοσο οσο να την σκεπαζει.
αφου τραβηξει το πολυ νερο στραγγιζουμε την τηγανια και την ριχνουμε σε ενα τηγανι με λιγο λαδι,ριγανη αλατι και πιπερι και τσιγαριζουμε μεχρι να ροδισει καλα.
το νερο απο το βρασιμο δεν το πεταμε το κραταμε για μετα.αφου ροδισει η τηγανια ριχνουμε το κρεμμυδι και τις πιπεριες κομμενες σε μπαστουνακια ανακατευουμε για 5 λεπτα.
τελος ριχνουμε και την μουσταρδα και σβηνουμε με το κρασι και τον ζωμο απο το κρεας της τηγανιας.
μαγειρευουμε μεχρι να πιει τα υγρα της…!
syntages.nets.gr