Συνταγές
Τέλειο και καλή απόλαυση.. τιραμισού γιατί είναι το αγαπημένο μας γλυκό…
Η συνταγή είναι από Άννα Σαμαρά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Το σιρόπι στο οποίο βρέχω τα μπισκότα πτι μπερ το έκανα ως εξής.
-1 κούπα ζάχαρη
-1,5 κούπα νερό
-4 κτγ. Νες καφέ
-1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
Για την κρέμα
-2 γκαρνί Γιώτης τα χτυπάω με 400ml. γάλα
-2 κουτιά Φιλαδέλφεια μαζί με μια κούπα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενσωματώνω τις δύο κρέμες και τις βάζω πάνω στα μπισκότα.
Στην τελευταία στρώση κρέμας πασπαλίζω με κακάο.
Κανονικά μέσα στην κρέμα βάζουμε και ένα αυγό, αλλά εγώ πλέον δεν το βάζω.
Η συνταγή είναι από Άννα Σαμαρά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Φανταστείτε την νοστιμιά του και θα λιώσετε . . .
Η συνταγή είναι από κ. Zoi Athanasiadou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά
-1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου και 4-5 ακόμα
-1 Βιτάμ λιωμένο
-1 κουτί κρέμα γάλακτος μικρό(10 λεπτά στην κατάψυξη πριν χτυπηθεί)
-1 τυρί Φιλαδέλφεια
-1 βάζο κομπόστα βύσσινο
-3 κτσ. άχνη
-3 κτσ. ζάχαρη
-2 κτσ. κορν-φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο Βιτάμ.
Τα στρώνουμε σε μια φόρμα με σούστα που ανοίγει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί και την άχνη για να γίνει μια σφιχτή κρέμα και την απλώνουμε πάνω στο μπισκότο.
Ανοίγουμε την κονσέρβα, στραγγίζουμε τα βύσσινα και τα αραδειάζουμε πάνω στην κρέμα.
Βράζουμε το ζουμί με την ζάχαρη και το κορν-φλάουρ, μέχρι να πήξει.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σιγά-σιγά πάνω από τα βύσσινα μέχρι να καλυφθούν.
Διατηρείται στο ψυγείο.
Την επομένη το γαρνίρω με σαντιγύ.
Η συνταγή είναι από κ. Zoi Athanasiadou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.