Connect with us

Ορεκτικα

Σπιτικό ψωμί για τοστ – Δεν θα ξαναγοράσεις!

  ΥΛΙΚΑ: 410  γρ αλεύρι για  ολες  της χρήσεις 20  γρ  ζάχαρη 1 κουταλάκι  του  γλυκού  αλάτι 20 γρ  Βούτυρο 1 κουταλάκι  του γλυκού   ξερή   μαγιά 250 ml γάλα (εγώ χρησιμοποιώ το κρύο γάλα από ψυγείο)   και  μια   φόρμα  φόρμα  11cmx20cm  και  λίγο γάλα  για  το  τέλος           ΕΚΤΕΛΕΣΗ :      Κοσκινίζουμε  το  αλεύρι  μας  πρώτα σε  ένα  […]

Published

on

collage 11

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “plathozymarakia

ΥΛΙΚΑ:

410  γρ αλεύρι για  ολες  της χρήσεις
20  γρ  ζάχαρη
1 κουταλάκι  του  γλυκού  αλάτι
20 γρ  Βούτυρο
1 κουταλάκι  του γλυκού   ξερή   μαγιά
250 ml γάλα (εγώ χρησιμοποιώ το κρύο γάλα από ψυγείο)
και  μια   φόρμα  φόρμα  11cmx20cm
και  λίγο γάλα  για  το  τέλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Κοσκινίζουμε  το  αλεύρι  μας  πρώτα σε  ένα  μπόλ .  Ανακατέυουμε  στον  κάδο  του  αρτοπαρασκευστή ή  του   πολυμίξερ    το αλεύρι   ,τη ζάχαρη και την   μαγιά στο μπολ, με   μια   σπάτουλα  .

Προσθέτουμε στην συνέχεια   το  αλάτι και το γάλα  σε  θερμοκρασία  δωματιίου  (  αν το ζυμώσετε  με  τα χέρια  θέλει  χλιαρό  ), ανακατεύουμε  μια ζύμη με χαμηλή ταχύτητα, στη συνέχεια  ζυμώνουμε μια μαλακιά και απαλή υφή.

Προσθέτουμε   το βούτυρο, στη συνέχεια ζυμώνουμε χρησιμοποιώντας μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί  μια    ζύμη που θα  ξεκολλάει  από  τα τοιχώματα   πολύ  μαλακιά ,απαλή και λεία, ζυμώνουμε  σε προγραμμα  για  15 -20  λεπτά .

Μια  ακόμα  χρήσιμη πληροφορία   για  όσους το ζύμωσουν   στο  χέρι  καλό  θα  ήταν  να ενεργοποιήσουν την  μαγιά  με  το   χλιαρό  γάλα  και  δυο-τρείς  κουταλίες  σούπας  αλεύρι  σε ένα  μπόλ  για   20 λεπτά  περίπου και μετά  να προχωρήσουν  στο   ζύμωμα ..

 Λαδώνουμε   ένα  μπόλ  και  βάζουμε   εκεί  την   ζύμη  και  την σκεπάζουμε  με  μεμβράνη   και  μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό  μέρος  να  ξεκουραστεί   και   να  διπλασιάσει  τον  όγκο  της ,,για  2 ώρες  ,  μέσα  σε  ζεστό  φούρνο   που  έχουμε  ανάψει  για  15  λεπτά  στους  40-50  λεπτά .

Παίρνουμε μια  φόρμα  αντικολλητική  και  την  βουτηρώνουμε και στην συνέχεια παίρνουμε την  ζύμη  την ανοίγουμε   σε πάχος   2  εκατ  και  φάρδος  ίσο   με  το    φάρδος  της  φόρμας ,και   το  μαζεύουμε  ρολό  και το  τοποθετούμε στην   φόρμα  , αφήνουμε  να  φουσκώσει  για  40  λεπτά  και   περνάμε   την ζύμη   με ένα  πινέλο  με  λίγο  γάλα και  σε προθερμασμένο   φούρνο   ψήνουμε  για  30  λεπτά  περίπου   στους 170 – 180  βαθμούς

Αφήνουμε  να  κρύωσει  πάνω σε  σχάρα  για  10 λεπτά  . και στην συνέχεια  το βγάζουμε  από την φόρμα  και  το  ξαναβάζουμε  πάλι σε σχάρα ,και το ξεχναμε εκεί γαι  2-3 ώρες .. και  το  κόβουμε   σε φέτες  με   κοφτερό και  πριονωτό μαχαίρι ,και  ετοιμαζουμε   το τοστ μας . Αν  θέλουμε   να το διατηρήσουμε  μια  -δυο  μέρες  το  βάζουμε   σε  σακουλακι  και  στο   ψυγείο .

Αν  πάλι  θέλουμε  το  τοποθετούμε  όπως  το έχουμε  κόψει  σε  φέτες  σε  σακουλάκια  τροφίμων  και  το  βάζουμε   στην κατάψυξη  και  όταν  το χρειαστούμε   το  βγάζουμε  και το αφήνουμε  να έρθει  σε  θερμοκρασία  δωματίου

Δες περισσότερες φωτογραφίες από την Συνταγή στο: plathozymarakia

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές1 ώρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ώρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές15 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές17 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές19 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές21 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές23 ώρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές5 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Συνταγές5 ημέρες ago

Απίθανο και λαχταριστό κάροτ κέικ για αύριο – ζουμερό και αφράτο

Exit mobile version