Συνταγές
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ! Υπέροχο θρεπτικό καλόμαγειρεμένο και λαχταριστό φαγάκι
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό σπανάκια
2 πράσα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλ τοματοπελτέ
4-5 κρεμμυδάκια χλωρά
Αγριο μάραθο
Δυόσμο
Σέσκουλα
Λάπατα
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα σπανάκια και τις μυρωδιές, τα πλένουμε πολύ καλά και τα κόβουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα να μαραθούν
προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να ψηθεί για ένα λεπτό , ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό τις μυρωδιές, τα χλωρά κρεμμυδάκια
τα αφήνουμε να βράσουν για 4 με 5 λεπτά.
Πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα σπανάκια
αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 15-18 λεπτά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι
μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει και να μείνει με το λαδάκι του.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Χαλβάς νηστίσιμος με έξτρα ανοιξιάτικη πινελιά
Η Συνταγή είναι από κ. Andriana Antoniou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
Υλικά:
1 φλυντζανι ζάχαρη
5 φλυντζανια νερό
1 φλυντζανι σιμιγδάλι
1 ξυλάκι κανέλα
Λίγο ανθονερο
Λίγη μαστίχα
Πασπαλίζουμαι με αμυγδαλοψιχα καβουρδισμένη και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ξυλάκι κανέλας μαζί με την ζάχαρη και το νερό
Ανακατευουμε μέχρι να διαλυθεί προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι την μαστίχα οταν κάνει πουμπουλιθρες
Κατεβάζουμε από τη φωτιά για τέλος βάζουμε το ανθονερο.
Το βάζουμε σε ένα ταψί και πασπαλίζουμαι αμυγδαλοψιχα καβουρδισμένη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Andriana Antoniou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.