Συνταγές
Σουπιές στιφάδο – ένα πιάτο λουκούμι, μελωμένο, όλο νοστιμιά
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
3/4 κιλό κρεμμυδάκια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ [διαλυμένο σε 1/4 φλ. τσαγιού νερό]
50 ml ξύδι
2 δαφνόφυλλα
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
3 4 γαρύφαλλο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις σουπιές τις κόβουμε σε μπουκιές και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν( εγώ τα βράζω για 15 λεπτά) .
( Τα κρεμμύδια πρώτα μπορείτε να τα βράζετε για 2 -3 λεπτά) Σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο και τις σουπιές και σοτάρουμε για 5′ ακόμα.
Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μελώσει η σάλτσα για περίπου 45′.
[αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα νερό].
Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστό.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για κουνέλι στιφάδο . Αχ κουνελάκι κουνελάκι κρεμμύδι που θα φας
Υλικά
1 κουνέλι 1 1/2 κιλό
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 κουταλιές σούπας ξύδι
2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
6-7 γαρύφαλλα
6-7 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι κύμινο
Πως το κάνουμε
Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι . Το ραντίζουμε με λίγο κρασί.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι . Σοτάρουμε το κουνέλι 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το νερό του.
Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε . Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας ( περίπου 1 ώρα) .
Μόλις είναι έτοιμο το κουνέλι ,το βγάζουμε σε μια πιατέλα και σουρώνουμε την σάλτσα για να μην έχει υπολείμματα από το κρέας .
Ξαναβάζουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι . Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια ξαναβάζουμε τις μερίδες του κρέατος στην κατσαρόλα . Προσθέτουμε το ξύδι, το κρασί , τη δάφνη και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο lovefood.gr