Συνταγές
Πεντανόστιμες και λαχταριστές σαρδέλες με ντομάτα και πατατοσαλάτα
Η συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, βγάζουμε τα κεφάλια και τα άντερα και τις πλένουμε σε άφθονο νερό.
Κατόπιν τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνοντας χοντρό αλάτι και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μετά κόβουμε την ντομάτα φρέσκια σε κομματάκια και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, και το σως βαλσάμικο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου για 25 λεπτά.
Συνοδεύουμε με πατατοσαλάτα.
Η συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Στολίδι μαγικό και απολαυστικό αυτή η πατατοσαλάτα – Υπέροχα υλικά που δένουν νόστιμα μεταξύ τους
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Dora Iliopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ:
-5 έως 6 πατάτες βρασμένες
-5 καρότα βρασμένα
-1 μεγάλο βάζο μαγιονέζα
-1 μικρό βαζάκι αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
-μισό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-1 κτσ. μουστάρδα
-αλάτι , πιπέρι
-1 κτσ. ξύδι
-2 κτσ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε τις πατάτες με το πηρούνι και ρίχνουμε 1 κτσ. μαγιονέζα. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα καρότα σε μικρά κυβάκια (εκτός από ένα που θα φυλάξουμε για το στόλισμα).
Βάζουμε και τα αγγουράκια τουρσί (εκτός από 3 που τα θέλουμε για το στόλισμα ). Προσθέτω λίγο αλάτι , πιπέρι, ξύδι , ελαιόλαδο.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 1 κτσ. μαγιονέζα με 1 κτσ. μουστάρδα και το ρίχνουμε μέσα .
Ανακατεύουμε τώρα όλα τα υλικά μαζί. Αδειάζουμε σε σαλατιέρα, στρώνουμε με μαγιονέζα από πάνω και στολίζουμε .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Dora Iliopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”