Συνταγές
Φάβα σήμερα με συνοδευτικά άγρια ραδίκια και σαρδελίτσα τηγανιτή.. κοπιάστε
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φάβα
Καθαρίζω, ξεπλένω και βράζω τη φάβα για 10 λεπτά ξαφρίζοντάς την. Τη σουρώνω, προσθέτω ζεστό νερό, και μόλις βράσει ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες και ένα καρότο.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε χωρίς να την ανακατεύουμε, γιατί αν βάλεις κουτάλι στη φάβα πρέπει να στέκεσαι συνέχεια από πάνω να ανακατεύεις γιατί πιάνει εύκολα, (αυτό το έχω μάθει από τη μαμά μου και ισχύει όντως.)
Όταν είναι έτοιμη και έχει τραβήξει σχεδόν όλο το νερό, προσθέτω αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, ανακατεύω, αφήνω να βράσει για 5-10 λεπτά ακόμα και την περνάω από το multi.
Τη σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο κρεμμυδάκι και κάπαρη.
Ραδίκια
Βράζω σε μπόλικο αλατισμένο νερό, και όταν είναι έτοιμα τα τραβάμε αμέσως σε ένα σκεύος για να μην κιτρινίσουν.
Σαρδέλα
Τη καθαρίζουμε την πλένουμε πολύ καλά και την αφήνουμε να στραγγίσει.
Την αλατίζουμε και την αλευρώνουμε με κανονικό αλεύρι και καλαμποκάλευρο μισό-μισό. Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!.
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.