Συνταγές
Ψάρι μπιάνκο -κερκυραϊκή συνταγή…..μόνο με πατάτες , μπόλικες σκελίδες σκόρδου και λεμόνι
Η συνταγή είναι από Fotini Bahatouri– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Χρειαζόμαστε 5 μπακαλιάρους χωρίς κεφάλια, 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, 4 κτσ. ελαιόλαδο , 2 σκελίδες σκόρδου κομμένα σε φέτες, 4 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους, 1 αστεροειδή γλυκάνισο, 1 κτγ. κολίανδρου σε σπόρους, 100ml. λευκό κρασί, 300γρ. ζωμό λαχανικών, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ρίχνουμε το καρότο, και τις πατάτες, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τον κολίανδρο, αλάτι και πιπέρι, το κρασί που πρέπει να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Κατόπιν προσθέτουμε τους μπακαλιάρους και τους αφήνουμε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά, στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Και το φαγητό είναι έτοιμο!
Η συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!