Συνταγές
Πεντανόστιμο γλυκόξινο κοτόπουλο που θα αγαπήσετε
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινα Γυρικη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο στήθος κοτόπουλου σε μπουκιτσες
Πολύχρωμες πιπεριές κομμένες μπαστουνακια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο σε μπαστουνακια
Μανιτάρια
ΣΑΛΤΣΑ:
1 κούπα κέτσαπ
1/2 κούπα σόγια σος
1 κούπα νερό
2-3 κ.σ.μελι
6-7 κ.σ.ξυδι μπαλσαμικο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σωταρουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά, σβήνουμε με την σόγια σος, ρίχνουμε την κέτσαπ και τό νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο.
Στο τέλος ρίχνουμε τό μέλι καί τό ξύδι, δοκιμάζουμε καί διορθώνουμε ανάλογα τό πόσο γλυκόξινο τό θέλουμε.Προσοχη στο αλάτι και πιπέρι, διότι η σόγια σος έχει πολύ έντονη γεύση.
Εγώ να σάς πω δεν έβαλα καθόλου αλάτι στο φαγητό, μόνο την σόγια σος καί ήταν εντάξει.Στον άντρα μου, φάνηκε λίγο περισσότερο γλυκό αλλά εμένα μου φάνηκε εντάξει.
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινα Γυρικη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες πώς θα δημιουργήσεις αναμφισβήτητα τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Εύκολα, “Εναλλακτικά” Γεμιστά με Κοτόπουλο
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες τριμμένη παρμεζάνα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαϊντανό
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κούπα χυμός ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
3 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
6 μεγάλες πιπεριές πολύχρωμες για γεμιστά
2 κούπες ζωμός κοτόπουλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά και το κόβουμε στη συνέχεια σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε. Ανακατεύουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με 1 ½ κούπα παρμεζάνα, το σκόρδο, το μαϊντανό την ψιλοκομμένη πιπεριά, το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε εγκάρσια τις πιπεριές μας και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια. Τις απλώνουμε σε ταψί και τις γεμίζουμε με το μίγμα από κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και προσθέτουμε στο ταψί μας το ζωμό κοτόπουλο.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για περίπου 1 ώρα.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.