Connect with us

Συνταγές

Μπακαλιάρος παστός στο τηγάνι με έναν άλλο τρόπο προετοιμασίας

Published

on

426830865 2467454946789518 305394927784927554 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Για τον μπακαλιάρο
1 παστός μπακαλιάρος 1.700 γρ.
Από την προηγούμενη μέρα το μεσημέρι

Εκτέλεση
Τινάζουμε τον μπακαλιάρο να φύγουν τα πολλά αλάτια, τον έκοψα στη μέση και κατόπιν σε μερίδες. Έβγαλα την πέτσα του, ξέπλυνα τα κομμάτια και τα έβαλα σε σουρωτήρι με σχετικά μεγάλες τρύπες και σε λεκάνη με νερό που να εφάπτεται στα τοιχώματα της και να μένει κενό από κάτω για να πέφτει το αλάτι. Το νερό εννοείται κάλυπτε τον μπακαλιάρο. Κάθε 2,5 ώρες άλλαζα το νερό και ξέπλενα και τον μπακαλιάρο. Το βράδυ φυσικά τον άφησα στο τελευταίο νερό. Το πρωί άλλαξα δύο φορές το νερό του και έτοιμος ξαλμυρισμένος.
Τον έβαλα σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει πολύ καλά.

*μπορείτε να δοκιμάσετε να αφήσετε την πέτσα για περισσότερη νοστιμιά

Για το κουρκούτι
3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 ml. μπύρα
1/2 φλ. τσαγιού νερό
1 αυγό
1 κτγ. κοφτό αλάτι
1 κτγ. ζάχαρη
1 κτσ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το σύρμα και διόρθωσα για να πετύχω ένα χυλό όχι πολύ ρευστό. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα για να ενεργοποιηθεί η γλουτένη και να σταθεί το κουρκούτι μου πάνω στον μπακαλιάρο.

Τηγάνισα σε ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, (από το 1-9 στο 7) και μόλις χρύσιζε από την μια πλευρά γυρνούσα το ψάρι από την άλλη να πάρει κι από εκεί χρυσαφί χρώμα. Κάθε φορά που έβγαζα το μπακαλιάρο πρόσθετα ελάχιστο λάδι το άφηνα 2′ να ζεσταθεί και τηγάνιζα την επόμενη δόση. Έβαζα τα τηγανισμένα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί να φύγει η περίσσια λαδιού.

Παντζάρια σαλάτα ψητά στον φούρνο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τυλίγουμε τα παντζάρια ένα- ένα σε αλουμινόχαρτο, αφού πρώτα τους προσθέσουμε μπόλικο αλάτι. Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας προσθέτοντας αλάτι, λάδι, ξύδι. Σκόρδο δεν έβαλα γιατί ετοίμασα σκορδαλιά.
Έκανα και σκορδαλιά με ψωμί αλλά ξέχασα να βγάλω φωτό.

Για τη σκορδαλιά
5-6 φέτες ψωμί μουσκεμένες και στιμένες
3 σκελίδες σκόρδο βγαλμένες οι καρδιές περασμένες από την πρέσα σκόρδου
Αλάτι
Λάδι
Ξύδι
Όλα μαζί στο μούλτι να γίνουν αλοιφή.

*στην Θράκη βάζουνε και καρύδια στη σκορδαλιά.

Η συνταγή είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές22 λεπτά ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές4 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα6 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές8 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές10 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές11 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version