Συνταγές
Πιο ελαφρύ και πολύ λαχταριστό – μουσακάς με κιμά σόγιας
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Συνταγη για τον κιμα σογιας
1 Κουπα σογια βιολογικη που την εχουμε μεσα σε ζεστο νερο για μια ώρα εγώ την βράζω κ για 10λεπτα Θα χρειαστουμε 1ξερο κρεμμυδι μεγαλο ,2σκελίδες σκόρδο,, 1 κολοκυθακι βιολογικο στον τριφτη ,4 καστανά μανιταρια πολυ ψιλοκομμένα ,1 καρότο στον τρίφτη
,1 πιπερια ψιλοκομμένη
σάλτσα με λαχανικα
αλατι πιπερι κοκκινο γλυκο πιπερι μαυρο κ λιγο καρυ (προαιρετικα )Εκτελεση Μεσα στο Γουοκ ριχνουμε ελαιολαδο κ το κρεμμυδι το κολοκυθακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αφου τα σωταρουμε λιγο ριχνουμε τα μανιταρια το Σκορδο κ τα μπαχαρικα Στο τελος την Σογια που εχουμε ξεπλενει κ στραγγισει καλα κ την σαλτσα
Σε 15 λεπτα περιπου ειναι ετοιμος Η ΣΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Κ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ταμπουλέ!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200γρ πλιγούρι
15 ντοματινια
1 κόκκινη πιπεριά
6 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 αγγουράκι χωρίς τα σπόρια του
4 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κσ δυόσμο ψιλοκομμένο
6 κσ ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι πιπέρι
Εκτελεση:
Σε ένα μπωλ βάζουμε το πλιγούρι και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ισα να το καλυπτει. Καλύπτουμε το μπωλ και αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να ρουφήξει τα υγρά.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας τις ντομάτες, τη πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το μαιντανο, το δυοσμο και το αγγουράκι αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια και τα βάζουμε σε μπωλ. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα σεικερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, το σκόρδο και αλάτι πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Καλή σας απόλαυση!!!
Τα υλικά όλα προσθέτετε ή αφαιρείτε ανάλογα με την προτίμησή σας
Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.