Συνταγές
Μηλόπιτα πολύ γευστική
Η συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 αυγά, 1 φλυτζάνι ζάχαρη, 1 φλυτζάνι ηλιέλαιο, 3 φλυτζάνια αλεύρι γοχ., 1 μπέηκιν, 1 βανίλια, λίγες σταφίδες και λίγη τριμμένη σοκολάτα, μήλα όσα πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε αυγά και ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, έπειτα το ηλιέλαιο, συνεχίζουμε το χτύπημα έχουμε ανακατέψει σε 1 μπωλ αλεύρι, μπέηκιν, βανίλια, σταφίδες και τριμμένη σοκολάτα και σιγά σιγά το ρίχνουμε στο μπωλ του μίξερ θα γίνει αφράτο μείγμα.
Βουτυρωαλευρώνουμε 1 φόρμα με τσέρκι 26 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε σε κομματάκια ή φέτες όπως μας αρέσει και κανέλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω- κάτω για 45 περίπου λεπτά ανάλογα την δύναμη του κάθε φούρνου, πολύ αφράτο.
Η συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μία αφράτη και εύκολη ανάποδη μηλόπιτα
Η συνταγή είναι της κ. Stauroula Stergoudi και η εκτέλεση της Μαρία Ιωαννιδου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Υλικά
-6 μήλα καθαρισμενα και κομμένα στην μέση
-150 γρ. βούτυρο
-1 κούπα ζάχαρη καστανή
-1 κτγ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα ταψί 30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα βουτύρου πάνω στα μήλα, ψήνουμε για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 4 αυγά, 1 κούπα ζάχαρη, 1/2 κούπα ηλιέλαιο, 1/2 κούπα νερό, 1 βανίλια, 1 φκλ. μπέικιν, 2 κούπες αλεύρι γοχ..
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό πάνω στα μήλα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 -25 λεπτά περίπου.
Εγώ έβαλα και τριμμένο καρύδι από πάνω.
Η συνταγή είναι της κ. Stauroula Stergoudi και η εκτέλεση της Μαρία Ιωαννιδου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”