Συνταγές
Κυπριακή Τυρόπιτα για το γραφείο, το σχολείο, για απογευματινό, για ορεκτικό, για σνακ
Η Συνταγή είναι από Annie Yiannikou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σε ένα μπολ
3 ποτήρια τυριά τριμμένα στον χοντρό τρίφτη. (1χαλλούμι, 1φέτα τριμμένη στο χέρι, 1γραβιέρα) εγώ δεν είχα σήμερα και έβαλα κόκκινο τσένταρ.
1 χούφτα φρέσκο δυόσμο
1 χούφτα ξερό δυόσμο
1 χούφτα σταφίδες
1/2 κουταλάκι μαστίχα,
1/2 μεχλεμπι
Στο μίξερ
3 ποτήρια αλεύρι 00
1 ποτήρι ηλιανθελαιο
6 αυγά
3 κγλ Baking powder
Εκτέλεση
Γίνεται μία σφιχτή ζύμη
Ρίχνουμε τα τυριά με τα μυρωδικά.
Ανακατωνω με λαδωμένο χέρι να σμίξουν τα υλικά μου.
Βάζουμε μπόλικο βούτυρο ή βινταμ στην φόρμα μου και πασπαλιζω με σουσάμι, αρτυσια (κύμινο) και γλυκάνισο.
Βάζουμε την ζύμη στην φόρμα και ξανά σουσάμι, αρτυσια (κύμινο) γλυκάνισο.
Ψήνουμε 45 λεπτά αέρα.
Η Συνταγή είναι από Annie Yiannikou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Ζαμπονοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Φύλλο χωριάτικο
15 φετες Ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
Γκούντα 150 γρ τριμμένο
Ρεγκάτο 250 γρ τριμμένο
3 Ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
1Πιπεριά μεγάλη κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 Πιπεριά μεγάλη πράσινη κομμένη σε κυβάκια
1 φλ. Γάλα
2 Αυγά
200 gr Βούτυρο λιωμένο
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισα φύλλα βουτυρώνοντας καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά με την σειρά (εκτός το γάλα και τα αυγά). Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας καλά και κόβουμε σε κομμάτια την πίτα.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα μας. Τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά (ανάλογα τον φούρνο μας)….
Η δοσολογία ειναι για το ταψί του φούρνου…
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.