Συνταγές
Πολύ ωραία κουλουράκια με μέλι κανέλα
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο η ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλί με μια κ.γ.σόδα
1κ.γ.μπέικιν
1κ.γ.κανέλα και μισό κ.γ. γαρύφαλο
1κ.σ.καλά γεμάτη μέλι
Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη και μια τσιμπιά αλατι(περίπου 700γρ.γ.ο.χ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακάτεψα με τον αυγοδαρτη πρώτα τα υγρά με την ζάχαρη και τέλος έριξα λίγο λίγο το αλεύρι και ζύμωσα μια μαλακή ζύμη
Τα βούτηξα σε Καστάνη ζάχαρη και κάνε λίστα πάντα για την τσαχπινιά
Έψησα στους 180 αερόθερμο για 15 λεπτά περίπου
Έγιναν τραγανά απ έξω.αφράτα από μέσα
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις γκοφρέτες αμυγδάλου με μέλι & σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ (για 12 – 15 μπάρες)
αμύγδαλα
300γρ
καρύδα
80γρ
αμυγδαλοβούτυρο ή όποιο άλλο βούτυρο από ξηρούς καρπούς
130γρ
μέλι
4 κουταλιές
λάδι καρύδας
100γρ
εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά
αλεύρι καρύδας ή κορν φλάουερ
1 κουταλιά
σοκολάτα κουβερτούρα
100γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη ή στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα πολυκόφτη ή μπλέντερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε ένα σκεύος 20Χ30 εκατοστά (ταψί, πυρέξ ή δίσκο) με αντικολλητικό χαρτί.
Στρώνουμε το μίγμα για τις γκοφρέτες (πάχος περίπου 1εκ ή λιγότερο). Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το μίγμα για τις γκοφρέτες και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ή μέχρι η σοκολάτα να στεγνώσει.
Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε γκοφρέτες (3,5Χ10 ή 3,5Χ3 ή σε όποια διάσταση θέλουμε).
Διατηρούνται για αρκετές μέρες στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα http://www.realfamilyfood.com