Google Translate EnglishGermanGreek

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
κανονίστε να το κοψει ο χασάπης σας
4 καρότα σε μεγάλες ροδέλες
πατάτες όσες θέλετε καθαρισμένες και κομμένες στα 4
σέλινο σε μεγάλα κομμάτια κομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένο στα 2
6 μανιτάρια κομμένα στα 4
3 κρεμμύδια κομμένα στα 2
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
σκόνη μπαχαρικών
ξηρό δεντρολίβανο
χυμό από 2 λεμόνια μέτρια
χυμό από 2 πορτοκάλι και ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C βαθμούς.

Τα βάζουμε όλα μαζί μέσα στο ταψί που θα τα ψήσουμε και ρίχνουμε ρίγανη, αλάτι, τη σκόνη μπαχαρικών, ξηρό δεντρολίβανο, πιπέρι, ελαιόλαδο ,χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.

Ζεσταίνουμε ένα μπρίκι γεμάτο με νερό και διαλύουμε τον κύβο λαχανικών και περιχύνουμε μέσα στο ταψί πάνω στα υλικά.

Προσθέτουμε λίγο δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι ακόμα και τις ροδέλες πορτοκαλιού.

Καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος το ταψί και από πάνω αλουμινόχαρτο.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς αέρα η πάνω κάτω για 30 λεπτά. Κατόπιν στους 200 βαθμούς μέχρι να έχουν ψηθεί η κότα και τα λαχανικά. Αν βάλετε πάνω κάτω αντιστάσεις ίσως σας πάρει περισσότερο χρόνο μέχρι να ψηθεί η κότα αλλά γίνεται πολύ μελωμενο το φαγητό.

Ψήνουμε τα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπαστο να κοκκινίσει το κοτόπουλο.

Αν χρειαστεί κατά το ψήσιμο ρίχνουμε λιγάκι ακόμα νερό.

προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε κύβους τυριών όπως φέτα, γραβιέρα η χαλούμι.

Του πάει μια σαλατα μαρούλι ρόκα και ροζέ η λευκό κρασί.

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”