Συνταγές
Αγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας – κοτόπουλο λεμονάτο με πιπεριές και ρύζι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γωγω Λασκαρη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο κοτοπουλο μπουτι φιλετο
2 πιπεριες πρασινες κερατο
2 πιπεριες κιτρινες
1 μεγαλο κρεμμυδι
Λαδι
Αλατι
Πιπερι
Παπρικα γλυκια
Λεμονι
Ριγανη
Μισο κιλο ρυζι μπασματι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για αρχη σωταρω στο λαδι το κοτοπουλο κομμενο σε κομματακια. Οταν αλλαξει χρωμα, ριχνω το κρεμμυδι και τις πιπεριες.
Αλατι, πιπερι, παπρικα γλυκια και ζεστο νερο μεχρι να καλυφθει. Λιγο πριν το σβησω ριχνω λεμονι και ριγανη. Ετοιμαζω και το ρυζι και ετοιμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Γωγω Λασκαρη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Παραδοσιακό φαγάκι με τον καλύτερο συνδυασμό κοτόπουλου και ρύζι
Η Συνταγή είναι από κ. Ιρις Λ. – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, το βράζουμε και το ξαφρίζουμε.
Ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι.
Το αφήνουμε να βράσει για είκοσι λεπτά.
Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και σουρώνουμε το κοτόπουλο. Μετράμε ενάμισι κιλό ζωμό και τον ρίχνουμε σε ένα ταψί με μισό κιλό ρύζι κίτρινο
Βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα.
Στα δεκαπέντε λεπτά γυρίζουμε το κοτόπουλο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά
Η Συνταγή είναι από κ. Ιρις Λ. – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.