Συνταγές
Καταπληκτικά μπισκότα μπράουνι ότι πρεπει για το καφεδάκι μας και όχι μόνο!
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά μεγάλα
70 γρ ζάχαρη
40 γρ βούτυρο εκτός ψυγείου
160 γρ κουβερτουρα λιωμένη κρύα
100 γρ αλεύρι γοχ κοσκινισμενο
1 κ γλ κακάο γεμάτο
1 κ γλ μπέικιν κοφτό
Μια πρέζα αλατι
Ταψί του φούρνου μια λαδοκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη το βούτυρο την κουβερτουρα κακάο μπέικιν αλάτι και το αλεύρι βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.βαζουμε την λαδόκολλα στο ταψί.παιρνουμε το κουπ ( το κουτάλι παγωτού ) βάζουμε ζυμη βγάζουμε πλάθουμε μπαλάκια βάζουμε στην λαδόκολλα αραιά πατάμε λίγο για να γίνουν πλατια
ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αερα στους 180 β μόνο για 9 λεπτά όταν τα βγάλουμε θα είναι αρκετά μαλακά οταν κρυώσουν θα σφίξουν.
αφου κρυώσουν αν θέλουμε βάζουμε μια μπάλα παγωτό και κάνουμε σαντουιτς.στο ταψί της κουζίνας βάζουμε μόνο 12 μπισκότα.
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε εύκολο και πολύ ζουμερό μπράουνι σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ – “συνταγες της Λιχουδας”.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. σοκολάτας
2 αυγά
180 γρ. βουτύρου
250 γρ. ζάχαρης
90 γρ. αλεύρι
30 γρ. σκόνης κακάου
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μισή σοκολάτα με το βούτυρο.
Προσθέστε τη ζάχαρη με τα αυγά. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το αλεύρι και τη σκόνη κακάου.
Αναμίξτε και τοποθετήστε σε ένα σκεύος 24αρι επενδεδυμένο με χαρτί ψήσιμματος.
Προσθέστε το υπόλοιπο της σοκολάτας απο πάνω σε κομμάτια χοντροκομμένα
Ψήνουμε 25 λεπτά στους 180 ° C.
Αν επιθυμείτε βαζετε καρύδια μεσα..Σερβίρεται και με παγωτό φυσικά και σκέτο..Εγώ ελιωσα λευκή σοκολάτα απο πάνω για να το στολίσω..
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ – “συνταγες της Λιχουδας”.