Συνταγές
Εξαιρετικό φαγητό σουτζουκάκια
Η συνταγή είναι από Μαρίνα Βασιλάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-2 κρεμμύδια στο multi
-1 αυγό
-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
-λίγο κύμινο
-2 σκελίδες σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι στο multi
-δύο χούφτες φρυγανιά και ελαιόλαδο για το ζύμωμα
Σάλτσα
-1 κουταλιά γεμάτη πολτό ντομάτας
-4 ντομάτες κόκκινες ζουμερές
-3 φύλα δάφνης
-ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά, αν δούμε ότι χρειάζεται λίγο ακόμα φρυγανιά βάζουμε, αν είναι πολύ σφιχτά λίγο νερό μέχρι να γίνει αφράτα ζυμώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα τα τηγανίζουμε ενώ τα έχουμε περάσει από λίγο αλεύρι και δεν τα ψήνουμε πάρα πολύ, μετά ρίχνουμε τον πολτό λίγο να τσιγαριστεί και μετά την ντομάτα, λίγο νερό, την ζάχαρη, τις δάφνες, αλάτι, πιπέρι και λίγο κρασί αν θέλουμε.
Μόλις εξατμιστεί τα σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει η σάλτσα, περίπου στα 10 λεπτά αν έχει πολύ νερό λίγο ακόμα.
Τα ρίχνουμε πάνω σε ρύζι, μακαρόνια, πατάτες πουρέ.
Η συνταγή είναι από Μαρίνα Βασιλάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Εκπληκτικά σουτζουκάκια για σήμερα
Η συνταγή είναι από κ. Giota Kotsafti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο με χοιρινό ανάμικτος
-300 γραμ. ψύχα ψωμί ξερό και μουλιασμένο
-1 κρεμμύδι ξερό, 3 σκελίδες σκόρδο, αλάτι πιπέρι, ντομάτα τριμμένη ( προτιμώ φρέσκια)
-1 κτσ. πελτέ, λάδι όσο θέλει η νοικοκυρά, λίγο κίμινο, δυόσμο και μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τον κιμά, πλάθω μπαλάκια και τα τηγανίζουμε.
Εχουμε βάλει τη ντομάτα με πελτέ λάδι, μαϊντανό και κρεμμύδι να βράσει.
Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και βράζουμε για λίγα λεπτά.
Μέσα στον κιμά ρίχνουμε ένα αυγό και ένα λεμόνι με λίγη σόδα, τα κάνει πιο αφράτα.
Η συνταγή είναι από κ. Giota Kotsafti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.