Συνταγές
Ελαφρύ γιαούρτι σπιτικό με γάλα αγελαδινό
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1.5 λιτρο γαλα αγελαδος
1 γιαουρτι αγελαδος παραδοσιακό αυτό με την πετσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα να βράσει μόλις αρχίζει να φουσκώνει χαμηλώνω την φωτιά αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει κατεβάζουμε από την φωτιά και περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία που να βάζουμε το δάχτυλο μου και να αντέχουμε να μετράΜΕ μέχρι το δέκα.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 1 φλιτζάνι από το γαλα και δυαλυω μέσα το γιαούρτι χωρίς την πέτσα.
Μολις διαλυθεί το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατέυουμε να διαλυθεί το βάζουμε στα πήλινα σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και μια κουβερτούρα και αφήνουμε να πήξει .
*Για την ποσοτητα γαλακτος ίσως δείτε ότι ειναι πολυ το γιαουρτι που βαζετε για μαγια.Σε ενα λιτρο γαλα θελει μια γεματη κουταλια γιαουρτι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για παγωτό με γιαούρτι, μέλι και καρύδια
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total
250 ml Κρέμα Γάλακτος
2 ασπράδια αβγών
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
4 κ. σ. ψιλοκομμένα καρύδια
5 κ. σ. θυμαρίσιο μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 2 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρέγκα και τα ψιλοκομμένα καρύδια στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ με καπάκι και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, να σκληρύνει λίγο. Το βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να αφρατέψει.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία φορά ακόμη. Ξαναβάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.