Connect with us

Συνταγές

Γίνεται φανταστικό – Τσουρέκι κουλούρι

Published

on

71565606 2615577688669936 1535480851616235520 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Φανταστικά αφράτα μυρωδάτα τσουρεκάκια και φυσικά νόστιμα!

ΥΛΙΚΑ
Το ποτήρι που χρησιμοποίηούμε για να μετρήσουμε το νερό έχει χωρητικότητας 250γρ.

Για 2 κιλά αλεύρι είναι η συνταγή, αλλά τελικά χρειάστηκε 1600 γρ. λόγω του ότι το αλεύρι ήταν δυνατό ή το ποτήρι που θα χρησιμοποίησουμε μικρότερο.
Γι’ αυτό προσοχή στο ζύμωμα πάντα.

Για το προζύμι:
Σε λεκάνη βάζουμε 2 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό, 1/2 κσ. ζάχαρη, 8 φακελάκια ξηρή μαγιά των 8 γρ.,τα διαλύουμε καλά με ένα αβγοδάρτη και προσθέτουμε σταδιακά 2 περίπου φλυτζάνες του τσαγιού αλεύρι για τσουρέκι. Τα ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας πηχτός χυλός και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.

Για το ζυμάρι:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κιλό ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο LURPAK και 1 κσ. ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
1/2 ποτήρι του νερού γάλα
2 γρ. μαστίχα
6 γρ. μαχλέπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και τη ΦΥΤΙΝΗ (όχι καυτά προσοχή) και τον χτυπάμε με τη μισή ζάχαρη να αφρατέψει με το μίξερ.
Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια να σταθούν. Χτυπάμε τους κρόκους με την άλλη μισή ζάχαρη να ασπρίσουν και προσθέτουμε μέσα τα ασπράδια να γίνουν ένα μίγμα.

Τα προσθέτουμε στο βούτυρο με τη ζάχαρη που χτυπήσαμε. Προσθέτουμε μετά το γάλα (χλιαρό),το μαχλέπι και την μαστίχα που έχουμε κοπανισμένη με λίγο αλεύρι και τα χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν.
Αφήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το προζύμι, τα ενώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, διπλώνοντας και πιέζοντας ελαφριά το ζυμάρι. Εμένα μου πήρε με το αλεύρι που χρησιμοποίησα 1600 γρ.(Μύλοι Αγίου Γεωργίου για τσουρέκι).

Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακιά προς να κολλάει ελαφρώς.
Το σκεπάζουμε και αφήνουμε να ανέβει και να διπλασιαστεί.

Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε και το σχήμα και πλάθουμε.
Εγώ μέσα σε δύο τσουρέκια έβαλα και λίγη κομμένη κουβερτούρα. Σας έχω σε φώτο πως τα έκανα.

Τα τοποθετούμε στα ταψιά που θα ψηθούν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα σκεπάζουμε να φουσκώσουν ξανά.
Οταν είναι έτοιμα τα αλείφουμε με αυγό που έχουμε προσθέσει μέσα λίγο γάλα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 με 35 λεπτά.

Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 ώρα ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές3 ώρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές5 ώρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές7 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές21 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές23 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα1 ημέρα ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Exit mobile version