Connect with us

Συνταγές

Αυτή η μηλόπιτα θα τιμηθεί δεόντως από όσους αγαπάνε τα μήλα!

Published

on

Αυτή η μηλόπιτα θα τιμηθεί δεόντως από όσους αγαπάνε τα μήλα!

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Δες μία πολύ νόστιμη συνταγή για μηλόπιτα με προσθήκη χυμού και ξύσματος λάιμ που απογειώνουν την γεύση της!

Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL

Υλικά
500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
2 μεσαία αυγά
120 γρ. κρύο βούτυρο σε κομμάτια
150 γρ. ζάχαρη
1 κτγ. μπέικεν πάουντερ
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ

για τη γέμιση
3 κόκκινα μήλα
χυμό από 1/2 λάιμ
3 κτσ. ζάχαρη
1 κτγ. κανέλα

ζάχαρη άχνη
22 εκ. φόρμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την μηλόπιτα, βάζοντας την ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Κατόπιν σπάζουμε και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε έως ότου να λιώσει η ζάχαρη.

Με τον τρίφτη, ξύνουμε στο μπολ ένα λάιμ. Προσθέτουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ . Ανακατεύουμε με την κουτάλα και κατόπιν με τα χέρια μας ώστε να αποκτήσει το μίγμα μορφή ψίχας.

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η παρασκευή της γέμισης. Κόβουμε τα μήλα σε 4 κομμάτια και αφαιρούμε τα σπόρια και την φλούδα. Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και αφού κόψουμε τα μήλα ξανά σε μικρά κομμάτια τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Στίβουμε το λάιμ επάνω στα μήλα. Αδειάζουμε κατόπιν τη ζάχαρη επάνω στα μήλα και πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 8 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας. Όταν σιροπιάσει το μίγμα, σβήνουμε το μάτι και βγάζουμε το τηγάνι από την κουζίνα.

Βγάζουμε το μπολ με τη ζύμη από το ψυγείο.

Παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα 22 εκατοστών στρογγυλή και με ένα κομμάτι βούτυρο την αλείφουμε καλά στο εσωτερικό της.

Χωρίζουμε την ζύμη με τα χέρια μας στη μέση και αδειάζουμε τη μισή στη φόρμα. Στρώνουμε με τα χέρια μας καλά τη ζύμη στη φόρμα, την πιέζουμε ελαφρώς και στα πλάγια της φόρμας την σηκώνουμε λίγο.

Αδειάζουμε την γέμιση από το τηγάνι στο κέντρο της φόρμας. Στρώνουμε τη γέμιση στη φόρμα με την κουτάλα με τρόπο ώστε οι άκρες της ζύμης να είναι ελεύθερες.

Ρίχνουμε τώρα την υπόλοιπη ζύμη επάνω από τα σιροπιαστά μήλα αλλά όπως είναι δηλαδή σε μορφή ψίχας.

Με τα χέρια μας, πιέζουμε ελαφρώς την ζύμη με τρόπο ώστε να καλύψει τα κενά ανάμεσα στα μήλα κατά το περισσότερο μέρος.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τη φόρμα να ψηθεί το γλυκό στον αέρα για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς, στην δεύτερη σκάλα του φούρνου από κάτω προς τα πάνω.

Μετά από το ψήσιμο και αφού βγάλουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει καλά και βγάζουμε το αποσπώμενο τμήμα της φόρμας.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μετά και από αυτό το βήμα, η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να σερβίρετε την μηλόπιτα!

Παρακολούθησε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο παρακάτω:

Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL

Εδώ θα βρεις και άλλες συνταγές για μηλόπιτα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές8 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές10 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές12 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα14 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές16 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές18 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές19 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version