Connect with us

Γλυκα

Ανεπανάληπτη Τούρτα χωρίς μίξερ με παντεσπάνι και μους

ΥΛΙΚΑ Για το παντεσπάνι 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 180 γρ. βούτυρο 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 3 αυγά 1 κ.σ αμαρέτο 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας 1 πρέζα αλάτι 50 γρ. κακάο 200 ml ξινόγαλο Για τη μους 400 γρ. τυρί κρέμα 250 γρ. κουβερτούρα 2 κ.σ μέλι Για τη γκανάζ 125 γρ. κουβερτούρα […]

Published

on

839491 78cd91e0ab2d4bd1a41136d56df16cbd mv2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από foodouki

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
180 γρ. βούτυρο
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.σ αμαρέτο
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. κακάο
200 ml ξινόγαλο

Για τη μους
400 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ μέλι

Για τη γκανάζ
125 γρ. κουβερτούρα
125 ml κρέμα γάλακτος

ΠΟΣΟΤΗΤΑ
10-12 κομμάτια
(σε ταψί με διάμετρο 24 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
​Για το παντεσπάνι

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, αλάτι), προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά ξεκινώντας με το χτύπημα των αβγών με σύρμα. Προσθέτουμε το ξινόγαλο, το χλιαρό λιωμένο βούτυρο, το αμαρέτο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μπολ με τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην περιέχει καθόλου σβώλους.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 24 εκατοστών όπου έχουμε στρώσει στη βάση του βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί για έξτρα προστασία.

Χτυπάμε το ταψί σε μια επιφάνεια αντοχής από ύψος 10 εκατοστών περίπου για 2-3 φορές ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα και να φουσκώσει ομοιόμορφα χωρίς το “βουναλάκι” που δημιουργείται συνήθως στο κέντρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει για 1 ώρα περίπου.
Όταν κρυώσει το κόβουμε σε δύο ίσα μέρη.

Για τη μους
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα (σε μπεν μαρί) και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και αφράτη μους.

Για την γκανάζ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να αχνίζει την αδειάζουμε σε ένα μπολ με ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου να λιώσει η σοκολάτα και έπειτα ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει τελείως λεία και γυαλιστερή.

Σε αυτή τη φάση η γκανάζ είναι ρευστή, για αυτό τον λόγο την αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για 1 ώρα πριν την χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη της τούρτας.

Για την συναρμολόγηση
Σε μια τουρτιέρα ή πιατέλα απλώνουμε στο κέντρο λίγη από τη μους και τοποθετούμε το κάτω μέρος από το παντεσπάνι. Αυτό το κάνουμε για να μη μετακινηθεί το παντεσπάνι στη συνέχεια του στησίματος της τούρτας.

Πάνω από το παντεσπάνι απλώνουμε με ένα κουτάλι τη μισή μους και καλύπτουμε με το πάνω μέρος του παντεσπανιού.

Απλώνουμε την υπόλοιπη μους και τέλος , διακοσμούμε με την σταθερή πλέον γκανάζ.

Με ένα μικρό κουτάλι παίρνουμε λίγη γκανάζ, την ρίχνουμε περιμετρικά της τούρτας και στα πλαϊνά μέχρι τα μισά του ύψους της.

Με τη ράχη του κουταλιού την απλώνουμε προς το κέντρο σα να δημιουργούμε πολλά μικρά πέταλα λουλουδιών. Τοποθετούμε στο κέντρο ένα κερασάκι.

Υπέροχη, σοκολατένια τούρτα χωρίς μίξερ με το νοστιμότερο παντεσπάνι που έχετε δοκιμάσει και την πιο ανάλαφρη μους! Ιδανική για τα γενέθλια των αγαπημένων μας!

TIPS
Το συγκεκριμένο παντεσπάνι δεν χρειάζεται σιρόπιασμα, είναι αφράτο και όσο ζουμερό χρειάζεται και μπορεί να καταναλωθεί και ως σκέτο κέικ.

Για εξοικονόμηση χρόνου μπορείτε να ξεκινήσετε την γκανάζ μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από τον φούρνο για να κρυώσει. Έτσι, θα είστε ταυτόχρονα έτοιμοι για τη συναρμολόγηση και τη διακόσμηση της τούρτας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τούρτα διατηρείται εκτός ψυγείου για 1-2 μέρες. Αν την βάλετε στο ψυγείο, το παντεσπάνι της θα σκληρύνει και θα πρέπει να την αφήσετε αρκετή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να επανέλθει η σύσταση του.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodouki

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές33 λεπτά ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα3 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές5 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές7 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές7 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές22 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Exit mobile version