Συνταγές
Φτιάξε και εσύ τα κουλουράκια που μοσχοβολάνε τσουρέκι
Η Εκτέλεση είναι από Marina Ligdianou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ :
4 Αυγά 2 κεσεδακια γιαούρτι στραγγιστό 2 κεσεδακια καλαμποκέλαιο 2 κεσεδακια ζάχαρη 10 κεσεδακια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( εμένα μου πήρε 9 ) 2 φακελάκια μπέικιν 1 κουταλάκι μαχλεπι 1 κουταλάκι κακουλε 2 – 3 δάκρυα μαστίχας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έριξα στην λεκάνη τη ζάχαρη λάδι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ριχνουμε τα αυγά το γιαούρτι ανακατεύουμε ελαφρώς, τέλος τα μπαχαρικά το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να γίνει ένα μαλακό κ’ εύπλαστο ζυμάρι
Αφήνω να ξεκουραστεί 20′
Στο τέλος τα περνάω με αυγό και λίγο σουσάμι .
Τα ψήνουμε στους 180° αέρα περίπου 20′ να ροδίσουν.
* μπορεις να προσθέσεις ξύσμα πορτοκαλιού για περισσότερο άρωμα.
Γίνονται γύρω στα 75.
Όταν τα πλαθεις επιδη το ζυμάρι είναι πολύ μαλακό και κολλάει στα χέρια μην προσθέσεις αλεύρι και βουταγα κάπου κάπου τα δάχτυλα σε καλαμποκέλαιο !!!
Η Συνταγή είναι από κα Κατερίνας Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Αγαπημένο Μπισκοτογλυκό με κρέμα και ζελέ
Η Συνταγή είναι της κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Υλικά:
Μπισκοτα πτι μπερ (ή σαβαγιαρ ή φρυγαγιές)
Ζελε οτι γευση προτιματε
Ανθος αραβοσιτου βανιλιας στιγμης
Εκτέλεση
Κανω το ζελε 1 κουτι ζελε εγω εβαλα 3 ποτηρια νερο το αφηνω να κρυωσει και το βαζω ψεγειο να πήξει ελαφρως (να κρυωσει και μα πηξει ελαφρως)
Χτυπω το ανθος αραβοσιτου με 320ml γαλα οπως γραφει η συσκευασια μεχρι να πηξη
Βουταω τα μπισκοτα σε λιγο γαλα και τα στρωνω στην βαση ενος παιρεξ μετα βαζω πανω την κρεμα και ισιωνω με σπατουλα και βαζω ψυγειο λιγο
Τελος με την βοηθεια ενος κουταλιου βαζω το ζελε σιγα σιγα
Βαζω ψυγειο να παγωσει
Η Συνταγή είναι της κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”