Συστατικά
- Για τη βάση
- 5 τεμάχια σοκοφρέτα ΙΟΝ με φουντούκια
- Για την κρέμα
- 500γρ. κρέμα γάλακτος
- 400γρ. γάλα καρύδας
- 200γρ. ζάχαρη
- 10 φύλλα ζελατίνης
- Για το γαρνίρισμα
- 20γρ. καρύδα τριμμένη
- 20γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ Κλασσική
Οδηγίες
- 1. Εκτέλεση για την βάση, Σε μια στρογγυλή ανοιγόμενη φόρμα του κέικ τοποθετήστε τις σοκοφρέτες αφού τις έχετε σπάσει με τα χέρια σας σε κομμάτια.
- 2. Στη συνέχεια απλώνετε από πάνω μια λαδόκολλα και πιέζετε να απλωθεί σε όλη τη φόρμα ομοιόμορφα η σοκοφρέτα. Βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη.
- 3. Εκτέλεση για την κρέμα, βάζετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη.
- 4. Ανακατεύετε έως ότου πάρει μία βράση. Έπειτα ανασύρετε από τη φωτιά και συμπληρώνετε τη ζελατίνη, αφού πρώτα την έχετε μαλακώσει σε χλιαρό νερό και στραγγίξει.
- 5. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί στο μείγμα η ζελατίνη.
- 6. Εφόσον χλιαρώσει το μείγμα σας, βγάζετε από την κατάψυξη τη φόρμα με την σοκοφρέτα και το ρίχνετε από πάνω.
- 7. Βάζετε στο ψυγείο ξανά για να παγώσει για 1 ώρα.
- 8. Εκτέλεση για το γαρνίρισμα, αφαιρείται τη φόρμα και γαρνίρετε την τούρτα πανακότα με κουβερτούρα ΙΟΝ Κλασσική και καρύδα τριμμένη
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο ionsweets.gr