Συνταγές
Απίθανοι κολοκυθοκεφτέδες που τους φτιάχνεις και γλύφεις τα δάκτυλά σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 μεγάλα κολοκυθάκια και 2 μικρά
5 αυγά
2-3 πράσινα κρεμμυδάκια φρέσκα
100 γρ. γραβιέρα
1 μπέικιν
8-9 κουταλιές της σούπας αλεύρι ( θα το δείτε να γίνει ένας ωραίος χυλος και ίσως χρειαστεί καμία κουταλιά παραπάνω)
Λίγο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια και στραγγίζουμε το νερό που θα βγάλει. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλος.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι.
Βγαίνουν πολύ αφρατοι γιατί έχει το μπέικιν…
Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για sticks κολοκυθιού στο φούρνο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου-sotiria amorgianioti”
ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κολοκύθι κομμένο σε μπαστουνάκια
2 ασπράδια
αλάτι – πιπέρι
100 γρ τυρί τριμμένο στο πολύ λεπτό μέρος του τρίφτη (εγώ έβαλα γραβιέρα Αμφιλοχίας)
50 γρ τριμμένη φρυγανιά (ή παξιμάδι ή γαλέτα)
Εκτέλεση
Ανακατεύούμε τη φρυγανιά με το τυρί μαζί σε ένα βαθύ πιάτο.
Σε ένα άλλο χτυπάμε τα ασπράδια με το αλατοπίπερο.
Περνάμε τα μπαστουνάκια από το ασπράδι και έπειτα από τη φρυγανιά.
Βάζούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις έψησα) στους 200C για 30 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου-sotiria amorgianioti”