Red velvet βελούδινο κέικ με υπέροχο κόκκινο χρώμα στο παντεσπάνι και μοναδική κρέμα
Connect with us

Γλυκα

Red velvet βελούδινο κέικ με υπέροχο κόκκινο χρώμα στο παντεσπάνι και μοναδική κρέμα

Προετοιμασία: Για το κέικ 30 λεπτά και άλλα 20-30 το ψήσιμο. Κάντε την επικάλυψη όσο ψήνονται τα 3 παντεσπάνια του κέικ και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελεώς. Όλα τα υλικά για το κέικ πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μπορείτε να κάνετε το Red Velvet κέικ σε 2 ή 3 ή 4 […]

Published

on

red velvet cake 1.4

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Προετοιμασία: Για το κέικ 30 λεπτά και άλλα 20-30 το ψήσιμο. Κάντε την επικάλυψη όσο ψήνονται τα 3 παντεσπάνια του κέικ και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελεώς. Όλα τα υλικά για το κέικ πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Μπορείτε να κάνετε το Red Velvet κέικ σε 2 ή 3 ή 4 στρώσεις. Θα χρειαστείτε ισάριθμες φόρμες-ταψάκια 20 εκατ. περίπου. Αν κάνετε 4 στρώσεις, μοιράστε το μίγμα σε δύο φόρμες και κόψτε οριζόντια κάθε ψημένο παντεσπάνι στα δύο. Αυξήστε επίσης την κρέμα κατά μισή δόση.

Μπορείτε ακόμη, να το κάνετε νωρίτερα (ή/και την προηγουμένη), τουλάχιστον μέχρι το στάδιο της σύνθεσης (βλ. συνταγή πιο κάτω) αφήνοντας την επικάλυψη και το κέικ να είναι κρύα στο ψυγείο ή/και να το ολοκληρώσετε. Αν διατηρήσετε τα παντεσπάνια εκτός ψυγείο, τυλίξτε τα σε διαφανή μεμβράνη. Ελαφρώς σύνθετη αλλά μάλλον εύκολη συνταγή. Όχι πολύ γρήγορη. Ακολουθήστε τα βήματα και τις αναλυτικές οδηγίες.

Υλικά (για 8-10 άτομα – κέικ διαμ. 20 εκατ. με 3 στρώσεις)
• 125 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου συν 2 κ.σ. για το άλειμμα των μικρών ταψιών
• 30-40 γρ. κακάο κοσκινισμένο χωρισμένο στα δύο
• 230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (ή από 200-250 γραμ. ανάλογα με τα γούστα σε γλυκύτητα)
• 2 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
• ξύσμα από 1 στικάκι βανίλιας ή 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας
• 2-3 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (λιγότερο αν είναι σε πάστα, περισσότερο αν είναι σε υγρό)
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
• 280 γρ. αλεύρι Barilla 00 (από μαλακό σιτάρι, για όλες τις χρήσεις) κοσκινισμένο
• 230 ml ξινόγαλα (ή γάλα στο οποίο προσθέτετε 1 κ.σ. ξίδι ή λεμόνι)
• 1 κ.σ. λευκό ξίδι

για την επικάλυψη τυροκρέμας (cream cheese frosting)
• 450 γρ. τυρί κρέμα
• ½ φλ. βούτυρο ανάλατο (125 ml)
• 1 φλ. ζάχαρη άχνη (250 ml)
• 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

red velvet κέικ
red velvet κέικ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C.

red velvet κέικ

Ετοιμάζετε τις φόρμες: Αλείφετε τα ταψάκια με βούτυρο και πασπαλίζετε με το μισό κακάο (κοσκινισμένο). Αφαιρείτε όσο περισσεύει, βάζοντάς το στο επόμενο ταψάκι.
Κοσκινίζετε όλα τα στεγνά υλικά σε 1 μπολ (αλεύρι, αλάτι, μπέικιν). Ανακατεύετε και κρατάτε χωριστά.

red velvet κέικ

Κάνετε το μείγμα για red velvet κέικ: Στο μίξερ (επιτραπέζιο ή χειρός) χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη ώστε να έχετε ένα αφράτο, σχεδόν άσπρο μείγμα σαν πηχτή κρέμα. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά χτυπώντας το πρώτο να ενσωματωθεί πλήρως πριν βάλετε το δεύτερο. Ρίχνετε το υπόλοιπο κακάο ανακατεμένο με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
red velvet κέικ

Προσθέτετε σταδιακά, εναλλάξ (σε 2-3 φορές) το αλεύρι και το ξινόγαλα, ανακατεύοντας μαλακά (χαμηλή ταχύτητα), να ενσωματώνονται τα υλικά. Ακολούθως, τελευταίο ρίχνετε το ξίδι ανακατεμένο με τη σόδα μαγειρικής. Ανακατεύετε απλώς να ενσωματωθούν, μοιράζετε το μείγμα στις 3 φόρμες ισιώνοντας την επιφάνεια.

red velvet κέικ

Ψήσιμο: Βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 20 – 30 λεπτά (δοκιμάστε με οδοντογλυφίδα στα 20-25 λεπτά – αν βγαίνει καθαρή, τα παντεσπάνια είναι έτοιμα). Μην ψήσετε πάνω από 30′ -δεν πρέπει το κέικ να στεγνώσει. Αποσύρετε, αφήστε 5-6 λεπτά να κρυώσουν και αναποδογυρίστε σε σχάρα. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς.
red velvet κέικred velvet κέικ

Μεταφέρετε σε λαδόκολλα. Αν τα 3 παντεσπάνια διαφέρουν (έστω και λίγο) στο μέγεθος, χρησιμοποιήστε ένα μπολ ή ένα πιάτο διαμ. 19-20 εκατ. για να τα κόψετε περιμετρικά σε ίδιους κύκλους. Κρατήστε τα περισσεύματα και κάντε τα τρίμματα.

red velvet κέικ, επικάλυψη με γλάσο τυριού

Ετοιμάστε την γλυκιά επικάλυψη τυροκρέμας – cream cheese frosting: Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει και να αφρατέψει. Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε να ενσωματωθούν (3-4 λεπτά). Προσθέστε τη ζάχαρη και την βανίλια. Ανακατέψτε καλά. Διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσετε το μείγμα.

red velvet κέικ, σύνθεση

Σύνθεση: Διαλέξτε το σκεύος που θα τοποθετήσετε το red velvet κέικ σας. Κόψτε 3 ή 4 λωρίδες λαδόκολλας και τοποθετήστε τις στη βάση του σκεύους και προς την περίμετρο του κέικ, αφήνοντας κενό στο κέντρο. Έτσι, το σκεύος δεν θα λερωθεί όσο δουλεύετε, και στο τέλος θα μπορείτε να τις τραβήξετε. Βάλτε στο (κενό) κέντρο τους 1 κ.σ. από το γλάσο τυροκρέμας και τοποθετήστε επάνω την 1η βάση κόκκινο παντεσπάνι.
Προσθέστε 1 στρώση τυροκρέμας (σε ποσότητα κάτι λιγότερο από το 1/4) και ισιώστε να πάει παντού χωρίς να πιέζετε υπερβολικά.
red velvet κέικ, σύνθεσηred velvet κέικ, σύνθεση

Βάλτε το επόμενο στρώμα κέικ και το άλλο 1/4 κρέμας με τον ίδιο τρόπο. Προσθέστε το τελευταίο κέικ και λίγη κρέμα επικάλυψης, και με σπάτουλα ισιώστε την κρεμώδη επικάλυψη στην περίμετρο και στην επιφάνεια.
Σημείωση: Σ’ αυτό το σημείο μπορείτε ήδη να βάλετε το μισοέτοιμο red velvet κέικ στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και περισσότερο, αν σας βολεύει.

red velvet κέικ

Ολοκλήρωση: Βάλτε τα 2/3 της κρέμας που έχετε στην επιφάνεια και το υπόλοιπο στην περίμετρο. Ισιώστε με σπάτουλα. Στη φωτό χρησιμοποιήθηκε τροχός, που βοηθάει πολύ στην ομοιομορφία του αποτελέσματος. Αν δεν έχετε, απλώστε κατά το δυνατόν ομοιόμορφα περιστρέφοντας το σκεύος και κάνοντας (με σπάτουλα) ίδιας λογικής κινήσεις.
Ανακατέψτε τα τρίμματα (μπορείτε να αναμείξετε και σπασμένους ξηρούς καρπούς, αν θέλετε) και προσθέστε τα στην περίμετρο της επιφάνειας του red velvet κέικ – εδώ βοηθάει η μέθοδος Τζάκσον Πόλοκ …

red velvet κέικ

Σερβίρισμα: Κόψτε το red velvet κέικ σε κομμάτια προσθέτοντας πάνω ή/και στο πλάι του τριμμένη σοκολάτα, έξτρα ξηρούς καρπούς ή κόκκινα φρούτα ή όποιο άλλο υλικό σας φέρει ωραία, κόκκινη έμπνευση

Δείτε περισσότερα : pandespani

σαραγλί
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

437672317 1459701068258829 2594984089575325665 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

420200191 3831262223763450 5937898279789837701 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

432166286 1632255603978318 5086287024138242637 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

434919787 1361123411214979 862366430656765833 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 2 65fed5a0f3377
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές5 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

435896498 1389144831758192 4655891588750340106 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλεια συνταγή!!! Κουταλιά και απόλαυση για την καλύτερη σοκολατόπιτα

435891095 951597246314515 1742939746968452712 n
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

438259610 959832638824309 4273414405022184245 n
Συνταγές6 ώρες ago

Δροσερή σαλάτα φράουλα – γιατί μας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες

439437046 3251617555132490 7578937695725241745 n
Συνταγές8 ώρες ago

Δε δοκίμασες ποτέ μακαρονόπιτα; Πολύ καλή για τις νηστείες!!

435218764 1635456506991561 5913920348574967672 n
Συνταγές10 ώρες ago

Αύριο ανοίγουμε σουβλατζίδικο!! Πίτες με κιμά από κόκορα

439416638 7519057131508959 8223800686875449440 n
Συνταγές12 ώρες ago

Ελάτε να σκαρώσουμε μια καρυδόπιτα

439021950 7529480180466654 3622141898990020052 n
Συνταγές14 ώρες ago

Ένας εκλεκτός αλλά και ξεχωριστός μεζές – καβουρμάς πρόβειος

437474608 2154243964910806 6545706789594711595 n
Συνταγές16 ώρες ago

Της τεμπελιάς το φαγητό – γεμιστά, εύκολα και γρήγορα μαγειρεμένα!

438714790 7237025833089437 6060064589893641038 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Τα Λαζαράκια επιστρέφουν – Εύκολη, πασχαλινή συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα

439073969 3674928342779989 7568613162641439686 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου – φράουλενιο και σοκολατένιο χωρίς τύψεις..

438738358 1937675550027888 6652138136831378192 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Ένα υπέροχο λικέρ μανταρίνι γεμάτο αρώματα

437485287 3844840752405597 7848578415292513627 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν έχουμε λόγια!! Ντολμαδάκια γιαλαντζί μοσχομυριστά

439412260 2173458726329924 7040433251344692365 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι γευστικό και αφράτο – Καλή σας απόλαυση!

437147825 1594091638097025 3453869443010212638 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ομορφιές και καλλιτεχνήματα, είναι αυτά; Έτοιμα και τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια και του χρόνου με υγεία

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Συνταγές2 ημέρες ago

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρεκάκια – συνταγή που δεν θα την αλλάξεις ποτέ !

437134728 3844029375820068 8063487647920977585 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Υπεργευστικά καλαμαράκια στιφάδο μελωμένα με κρεμμύδια στην χύτρα…

439143318 7993746803978441 4311198449325402248 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

437482641 1849296675577162 7445314709098113408 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γλυκό – μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.

439498552 405444585606628 6236771211982817526 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ντολμαδάκια με τα πρώτα φρέσκα αμπελόφυλλα!

437952802 2416781058533023 5884811729246059869 n
Συνταγές3 ημέρες ago

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα

438733241 3693967954179647 7638255007803878779 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο κέρασμα! Τιραμισού που όλοι αγαπάμε!

tyropitakia
Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

439857933 3280728715563048 5498528645775038837 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατα κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

439611648 3785576321689778 3267787923707676217 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Πάρτε γιαούρτι και κοπιάστε να φάμε ντολμαδάκια γιαλαντζί

438868995 3639685532945854 6941169673874439501 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη πατατοσαλάτα σε ταρτιέρα

437942904 1347047879799052 3994692562751837252 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

438891291 1804460933407593 4372379981827173913 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Μόνο που τα βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια σου – ριζότο και χταποδάκι με μελιτζάνες

439856936 1473086820311595 8192753637100721468 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα καλύτερα! Ρόλο κιμά γεμιστό με κασέρι γαλοπούλα και πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη – έγινε μούρλια

439015369 994290938925875 1560222141892046557 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

437147840 3842896945933311 2534046354823818641 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Σπιτικοί λουκουμάδες με μέλι καρύδια και κανέλα.. και όποιος προλάβει!

439312656 1654658838608764 6388785738918875790 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας.. και του χρόνου να είστε καλά!

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές5 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι